«Oskaram» virzīs filmu «Mammu, es tevi mīlu» (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latvija ASV Kinoakadēmijas balvas Oskara nominācijai par labāko ārzemju filmu virzīs Jāņa Norda uzņemto filmu «Mammu, es tevi mīlu», preses konferencē Kultūras ministrijā paziņoja kinokritiķe Dita Rietuma.

(papildināts ar ekspertu komentāru)

TVNET uzrunātie eksperti, kritiķe Daira Āboliņa un kinorežisors Aiks Karapetjans bija vienisprātis – «Mammu, es tevi mīlu» bija pelnījusi izvirzīšanu Oskaram, jo šogad objektīvi ir labākā pašmāju filma.

Āboliņa un Karapetjans norādīja arī uz to, ka Jāņa Norda spēlfilma atzīstami startējusi šā gada festivālos un izvirzīšana prestižajai kinobalvai var kalpot kā atspēriena punkts paša režisora profesionālajā karjerā. Plašāku materiālu par latviešu izredzēm Oskarā lasiet jau tuvākajās stundās.

Atgādinām, ka no Latvijas spēlfilmām, kas tapušas pēc 2012.gada oktobra un atbilst ASV Kinoakadēmijas nolikumam, izvirzīšanai uz «Oskara» balvu šogad pretendēja vēl divas spēlfilmas - Aigara Graubas «Sapņu komanda 1935» un režisora Ivara Tontegodes «Sēņotāji»

Filma «Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu, kurā zēns satiek prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Pagājušajā gadā ekspertu komisija no Latvijas «Oskara» nominācijai par labāko ārzemju filmu izvirzīja režisora Jevgeņija Paškeviča filmu «Golfa straume zem ledus kalna».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu