"Survival Kit 3" akcija "Apēst nākotni, norīt krupi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ceturtdien, 15.septembrī, plkst. 18 mākslas festivāla "Survival Kit 3" ietvaros Ģertrūdes ielā 32 notiks Izoldes Cēsnieces akcija ar astoņām lekcijām un vienu kūku - "Apēst nākotni, norīt krupi", informē Elīna Cire, Laikmetīgās mākslas centra pārstāve. Māksliniece aicina noklausīties īslekciju sēriju (8 x 8 min), kurā sabiedrībā pazīstami eksperti dalīsies pārdomās, kas ir mežs un kā to vērtēt. Pēc lekciju cikla visiem klausītājiem būs iespēja aplūkot un arī apēst fragmentu no Latvijas mežu aeroainavas.

Lektoriju moderē žurnāliste Inta Lase (žurnāls IR), piedalās: Ilze Silamiķele, Zemkopības ministrijas Meža politikas departamenta direktora vietniece; LLU mežu fakultātes dekāns Dagnis Dubrovskis; Latvijas valsts meži komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, LU ģeogrāfijas fakultātes docente Anita Zariņa; LU bioloģijas fakultātes profesors Guntis Brūmelis; LU baltistikas fakultātes profesore Janīna Kursīte; mākslinieks Kristaps Gulbis un citi putni Latvijas mākslā.

2011. gada februārī deus ex machina arābu telekanāla "Al Jazeera English" veidolā paziņo: "The Baltic nation of Latvia is blessed with some of the most beautiful forests in the world." (Baltijas valsts Latvija ir aplaimota ar vienu no skaistākajiem mežiem pasaulē.)

Pasaule uzzina, ka mums, zemei Eiropas Savienības nomalē, ir globālas nozīmes bagātības - meži, kurus neprotam novērtēt. Kopš šā laika publiskajā telpā aizvēlies sniega pikas efekts - aizvien biežāk dažādos medijos parādās atšķirīgi viedokļi, to ir tik daudz, ka nu jau "aiz kokiem mežu vairs neredz". Vai (mūsu) valsts tērē nākotnes resursus šodienas krīzei, kas ir īslaicīga, ja salīdzina ar viena koka mūžu? Vai esam gatavi norīt krupi?

Marijai Antuanetei pieraksta spārnoto frāzi: "Ja nav maizes, lai ēd kūkas!" 15.septembrī festivālā "Survival Kit 3" ēdīsim kūkas kā mežu un spriedīsim: par ko vispār ir runa un kas pasūta mūziku? Kas ir un kas nav svarīgi?

Laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit 3 atvērts līdz 18.septembrim

Darbdienās 15.00 - 21.00

Brīvdienās 12.00 - 19.00

Ieeja festivāla izstādē un pasākumos - 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 0, 50 Ls. Informācija par festivāla pasākumu programmu: www.survivalkit.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu