Sākas kinoaktieru festivāls "Baltijas pērle"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 15. līdz 25.septembrim Rīgā norisināsies starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas pērle 2011". Līdz ar festivāla atklāšanu šodien oficiāli savu nosaukumu kinoteātris "Rīga" nomainīs uz savu iepriekšējo nosaukumu "Splendid Palace". "Baltijas pērle 2011" atklāšana sāksies plkst.18, kad skatītājiem tiks piedāvāta režisora Mišela Hazanaviča (Michel Hazanavicius) filma "Mākslinieks" (The Artist).

Filma "Mākslinieks" kļuva par patiesu sensāciju šā gada Kannu kinofestivālā. Filma aizraujošā manierē padara mēmā kino valodu viegli uztveramu un saprotamu.

Vēl pirms oficiālās festivāla atklāšanas Rīgas Kongresu namā skatītājiem būs iespēja novērtēt 1939.gada filmu "Vējiem līdzi" un 1963.gada filmu "Kleopatra", savukārt kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē šovakar tiks demonstrēta filma "Īvs Senlorāns - Neprātīgā mīla" un "Erotomāns".

Festivāla laikā ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties kinofestivālos godalgotas filmas, kā arī iepazīties vai atsvaidzināt atmiņā programmā iekļautos kinoklasikas šedevrus.

Festivāls jau tradicionāli iepazīstina ar Eiropas un pasaules kinoklasikas pērlēm, līdztekus aicinot noskatīties jaunas filmas, kas iekarojušas Eiropas kinomīļu simpātijas. Festivālā ikviens varēs izbaudīt gan jaunu aktieru kinospēli, gan līdz šim neiepazītu režisoru, scenāristu, kinooperatoru un producentu sniegumu.

Šogad festivāls "Baltijas pērle 2011" piedāvās 100 kino darbus, savā "Panorāmas programmā" aicinot uz starptautisku kinoforumu ar skatītāju iemīļotāko filmu skati. Turpretim programmā "Jaunā Eiropa" varēs iepazīt jaunāko kino mākslinieku darbus. Arī šoreiz festivālā neiztrūkstoša būs "Neprātīgā kino nakts", kurā īpašu filmu programmu demonstrēs no pusnakts līdz septiņiem rītā.

Festivāla programmā iekļautas tādas filmas kā "Visi teic, ka es tevi mīlot", "Būt karalim", "Mata Hari", "Gilda", "Nelabais ir sieviete", "Kā nozagt miljonu", "Zelta jaunatne", "Īsā tikšanās", "Āda, kurā es dzīvoju", "Melanholija", "Jeļena", "Aiziešana", "Gatavs valkāšanai", "Guļošā skaistule" un daudzas citas filmas.

Filmu seansi notiks gan kinoteātrī "Splendid Palace", gan Rīgas Kongresu nama zālēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu