Pūtēju orķestris «Rīga» jauno sezonu sāks 1.oktobrī (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» šā gada koncertsezonas trīs galvenie virzieni saistās ar Johana Sebastiāna Baha daiļradi, latviešu mūzikas atskaņojumiem, kā arī džeza koncertiem, informē orķestra direktore Ilona Breģe.

"Johana Sebastiāna Baha mūzika caurvīs visu koncertsezonu, jau sākot ar atklāšanas koncertu un noslēdzoties starptautiskajā komponistu konkursā "Windstream" 2014.gada aprīlī. Konkursa moto ir "Izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu". Orķestris jau saņem iesūtītus skaņdarbus no dažādām pasaules valstīm, un drīzumā darbu sāks konkursa atlases komisija un žūrija," norādīja Breģe.

Viņa arī atzina, ka latviešu mūzika ir joma, kurā orķestris var gan veidot savu oriģinālu repertuāru, gan arī bagātināt ar jauniem skaņdarbiem latviešu mūzikas mantojumu.

"Īpaši latviešu mūzikas koncerti notiks novembrī, kad atskaņosim Uģa Prauliņa jauno opusu "Koncerts-fantāzija» un Nika Gothama 2013.gadā sacerēto skaņdarbu "Step.Pivot.Stride" Rīgas saksofonu kvartetam ar orķestri. Tāpat 2014.gada 4.maijā ceram sagaidīt Andra Dzenīša "Urbānās kantātes" pirmatskaņojumu, kurai līdzās izskanēs Ērika Ešenvalda kantāte "Latvija.Gadalaiku impresijas".

Koncerta īpašā viešņa būs vijolniece Eva Bindere
Koncerta īpašā viešņa būs vijolniece Eva Bindere Foto: Publicitātes foto

Savukārt džeza koncerti "Riga Jazz" ar orķestra "Rīga» bigbendu un diriģentu Raiti Ašmani notiks 27.oktobrī un 26.decembrī Lielajā ģildē. Tajos aicināti piedalīties daudzi džeza dziedātāji, tostarp Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica un citi.

Kā norādīja Breģe, "Rīgas" 42 sezonas atklāšanas koncerts notiks 1.oktobrī plkst.19 Lielajā ģildē.

Koncertā pie diriģenta pults stāsies orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, bet koncerta īpašā viešņa būs vijolniece Eva Bindere.

"Iezīmējot Baha līniju jaunajā koncertsezonā, sezonas atklāšanas koncerta programmā iekļauta Johana Sebastiāna Baha Tokāte un fūga d-moll un divi izcili 20.gadsimta vācu komponistu skaņdarbi pūtēju orķestrim - Paula Hindemita Simfonija B-dur un Kurta Veila Vijoļkoncerts," sacīja orķestra direktore.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu