Lietuvas basketbolisti izstājas no cīņas par medaļām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Negaidītu zaudējumu Eiropas čempionātā (EČ) trešdienas vakarā piedzīvoja turnīra rīkotāja Lietuva, kas cīņā par iekļūšanu pusfinālā ar rezultātu 65:67 piekāpās Maķedonijas nacionālajai basketbola komandai.

Sākoties 40. minūtei, mājinieki atradās priekša ar 65:61, tomēr atlikušajā laikā Maķedonija guva sešus punktus pēc kārtas, sarūgtinot pārpildītajā Kauņas arēnā sanākušos Lietuvas izlases līdzjutējus.

Uzvarētāju rindās par labāko punktu guvēju kļuva Bo Makkalebs, kas sāncenšu grozā sameta 23 punktus, bet 15 punktus guva Vojdans Stojanovskis.

Tikmēr Lietuvas komandas labā 13 punktus guva un 6 atlēkušās bumbas izcīnīja Roberts Javtoks, par punktu mazāk guva Darjus Songaila, bet 9 punkti un 9 atlēkušas bumbas Manta Kalnieša rēķinā.

Abas valstsvienības līdzšinējās turnīra astoņās spēlēs bija piedzīvojušas divas neveiksmes.

TVNET jau vēstīja, ka pirmajā 1/4 fināla spēlē Spānijas izlase ar rezultātu 86:64 pārliecinoši uzvarēja Slovēniju. Pusfinālā Maķedonija tiksies ar spāņiem, bet Lietuva mačā par 5.-8. vietu cīnīsies ar slovēņiem.

Vēl divas ceturtdaļfināla spēles tiks izspēlētās ceturtdien, kad Francija spēkiem mērosies ar Grieķiju, bet Krievija tiksies ar 2009. gada Eiropas čempionāta vicečempioni Serbiju.

Turnīra fināls notiks 18. septembrī Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu