Šovasar mazliet atpūties, Ģirts Ķesteris atkal atgriezies ierindā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

TV3 kanālā atgriezies skatītāju ilgi gaidītais pašmāju seriāls «UgunsGrēks». Teju vai visu vasaru čaklākos TV skatītājus nodarbināja jautājums, vai dakteris Leons apprecējis Elizabeti. Beidzot noslēpuma plīvurs ir kritis un viss kā uz delnas redzams. Seriāla desmitajā sezonā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas, taču nemainīga vērtība ir aktieris Ģirts Ķesteris, kurš seriālā atveido gan dakteri Leonu, gan atvaļināto flotes virsnieku Fēliksu.

Nav jau tā, ka Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris baudījis vasaru un krājis spēkus jaunajai darba sezonai, kura piesātināta gan ar meksikāņu seriālu ierunāšanu, gan lomām teātrī, gan filmējoties «UgunsGrēkā».

Šī vasara aktierim pagājusi, spēlējot izrāžu apvienības «Panna» brīvdabas izrādēs «Gribu bērnu!», kā arī filmējoties režisora Slavas Rosa Krievijas daudzsēriju mākslas filmā. «Režisors ir fenomenāls, jo ļoti rūpīgi veic aktieru atlasi. Daudziem no latviešu labākajiem aktieriem ir bijusi iespēja strādāt kopā ar viņu. Viņš ir ļoti prasīgs, bet tajā pašā laikā ļoti rūpīgs. Tā ir lieliska skola un pieredze. Un arī prieks par Andri Keišu, kurš šajā filmā nospēlēja galveno lomu. Es atveidoju vienu no Keiša tēlotā varoņa draugiem - mēs esam somu politiķi. Seriāla darbība risinās starp Somiju un Krieviju. Pie skatītājiem šī filma nonāks ne ātrāk kā pēc gada. Vēl priekšā ļoti rūpīga montāža,» stāsta Ķesteris.

Foto: TV3 publicitātes foto

Par vasaras atvaļinājumu aktieris teic: «Katram ir sava izvēle, kā atpūsties!» Šovasar no darba brīvajās dienās aktieris paviesojies tepat kaimiņvalstīs, kā arī ciemojies pie mammas Valmierā. «Divas dienas atpūtos Igaunijas salas Sāremā mazajā pilsētiņā Kuresārē. Dīvaina sakritība, ka uz šo saliņu tik tālu jābrauc un tikpat ilgi jābrauc atpakaļ, ka ar divām vai trijām dienām ir stipri par maz. Citiem ceļošana mašīnā sagādā prieku, man ne īpaši, lai gan tur bija jauki.»

Taču pagaidām viens no latviešu populārākajiem un pieprasītākajiem aktieriem par nedēļu garu atvaļinājumu, kad var izslēgt mobilo tālruni un nedomāt par darba pienākumiem, nesapņo: «Mēs varētu veikt tādu statistiku, aptauju. Neviens neatzīsies, ka ir atpūties mēnesi, ja arī būtu to darījis. Latviešiem ir raksturīgs stulbs, kretīnisks darbaholisms. Varbūt bieži vien apstākļi spiež, bet mēs sevi nesaudzējam, līdz ar to mēs sevi arī pārāk augstu nevērtējam. Ir jāatrod veids, kā atpūsties, un laiks, lai atpūstos. Ar Austrumu mācību palīdzību esmu atradis reizēm veidu, kā atpūsties. Es varu reizē atslēgteis arī uz desmit minūtēm un pabūt tur, kur neviens cits, izņemot mani, tajā brīdī nav.»

Tāpat, lai restartētos, aktieri visai bieži var redzēt «Arēnas Rīga» apkaimē skrienot. Viņš gan atklāj, ka skrien ne jau tādēļ, lai uzturētu sevi fiziskajā formā, bet lai atpūstos.

Savukārt seriālā «UgunsGrēks», kuram pirms tam bija nosaukums «Neprāta cena», aktieris Ģirts Ķesteris filmēsies jau astoto gadu. «Tātad ir tikai septiņi gadi. Tādā cilvēka izpratnē, mēs sākam iet skolā un esam labi iesildījušies šim projektam,» nosaka aktieris.

Foto: TV3 publicitātes foto

Vaicājot, vai arī pats aktieris gaida seriāla desmitās sezonas pirmizrādi TV ekrānā, viņš paskaidro: «Nē, tas ir tā kā Pauks vienmēr ir teicis: «Mēs paši sevi skatīties absolūti negribam! Mēs gaidām 1. septembri – atkaltikšanos jeb mūsu portfelīšu svētkus, kad mēs atkal esam TV kameru priekšā. Seriāla skatīšanās tomēr pieder skatītājiem.»

Aktiera mājas arhīvā nav «UgunsGrēka» sēriju ierakstu. «Manai mammai ir kartotēka par manām gaitām, bet filmotēku viņa neveido ar dēla darbību. Mamma ir apkopojusi arhīvā visas publikācijas par mani, par brāli un mazbērniem, tuviniekiem un radiniekiem. Tādējādi mūsu dzimtā visi var slinkot un par to nav jāatbild,» atklāj Ķesteris.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu