Raidījumā TE!: Vidzemes slepenās alas un Centrāltirgus pagrabi (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot trešo sezonu, pirmajā raidījumā «TE!» LTV1 12. septembrī pulksten 21.15 skatītāju jau iemīļotie vadītāji un jaunpienācēja Māra Kampernova savos sižetos atklās Vidzemes slepenās alas un kaņepes, dzīvi Kuivižos, Centrāltirgus pagrabus un Kuldīgas solījumu ceļotājiem.

Marta Selecka ar Gustavu Terzenu un biologu Juri Smaļinski skatītājus uzrunās no Latvijā garākās zināmās alas «Lielās X alas», ko tās atklājējs Guntis Eniņš pēc divdesmit gadu meklēšanas nosauca par savu dzīves lielāko brīnumu. Viņu ceļojums turpināsies Kuivižos.

Foto: publicitātes

Dace Grimze stāstīs par gandrīz vienīgo saimniecību Vidzemē, kur no pašu izaudzētām sēklām bez mākslīgām stimulācijām gatavo kaņepju aizdaru. Saimnieki Jānis un Dzidra uzskata kaņepes par vieniem no vērtīgākajiem, bet vismazāk novērtētajiem augiem Latvijā, un sižetā atklās gan to vietu LV vēsturiskajā mantojumā, gan iespējas.

Jaunatklājot Rīgu, Māra Kampernova nokļūs Centrāltirgus pagrabos, bijušajā dzelzceļa stacijā virs gaļas paviljona, un vienā no šaurākajām vietām tirgū – kapelā. Skatītāji arī redzēs, vai jaunā Krasta ielas promenāde ir piemērota ielu sportam vai tikai lēnām pastaigām.

Pauls Timrots, ravējot Latvijas tūrisma infrastruktūras nezāles, pirmo pārbaudīs Kurzemes rotu Kuldīgu. Raidījumā atklāsies, vai tās gandrīz butaforiskais greznums sader ar viesnīcu piedāvājumu pilsētā, cik labi tur strādā audiogids telefonā un ar ko šī Ventas aptecētā pilsēta nekad nepievils ceļotājus.

Foto: publicitātes

«TE» veido VFS Films, Tūrisma attīstības Valsts aģentūra, Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Televīzija, lai apzinātu un atspoguļotu vietējās vērtības un masveidā popularizētu vietējo tūristu ceļošanu visās gada sezonās.

Skatītāji TE! komandai varēs sekot līdzi katru ceturtdienu plkst. 21:15, uzreiz pēc Panorāmas, ar atkārtojumiem tās pašas nedēļas sestdienās plkst. 11:00. Raidījumu visu sezonu varēs skatīties arī internetā VFS Films mājas lapā http://vfs.lv/2013/te, vai pēc skatītāju izvēles – TE! Vimeo kontā http://vimeo.com/vfs, TE! YouTube kontā http://www.youtube.com/vfsfilms vai Ltv.lv un Tvnet.lv. Katru dienu TE! varēs satikt sociālajos medijos: Draugiem.lv/teraidijums, Facebook.com/te.raidijums, Twitter.com/teraidijums.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu