Notiks Dalailamas lekcija «Līdzcietības kultūra» (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Nobela miera prēmijas laureāts, Viņa Svētība Dalailama XIV plkst. 13.30 «Arēnā Rīga» uzstāsies ar publisku lekciju «Līdzcietības kultūra», informēja pasākuma rīkotāji.

Publiskās lekcijas laikā Dalailama pasniegs arī «Jauniešu Līdzcietības balvu».

Vizītes laikā viņš uzsvēršot līdzcietības lomu sabiedrībā un konstruktīva dialoga ar valsti nozīmi, aicinās uz dzīvi bez vardarbības.

Lai godinātu Viņa Svētības Dalailamas XIV devumu cilvēcei un vizīti Latvijā, visi publiskās lekcijas apmeklētāji aicināti ierasties ar baltiem liliju ziediem. Uz «Arēnu Rīga» atnestie liliju ziedi pirms publiskās lekcijas tiks izlikti gar skatuvi, bet pēc lekcijas nogādāti uz Krastmalu pie Lielā Kristapa statujas, kur plkst. 17, piedaloties Latvijas un citu valstu budistiem, tiks svinīgi ielaisti Daugavā.

Šodien no plkst. 9 līdz 9.45 «FG Royal Hotel» notiks Dalailamas XIV preses konference, kurā Latvijas un ārvalstu masu medijiem būs iespēja klātienē tikties ar Nobela miera prēmijas laureātu un vienu no pasaules ietekmīgākajiem domātājiem. Pēc tās Dalailama noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Biedrības «Latvija Tibetai» valdītājs Jānis Mārtiņš Skuja atzina, ka Dalailamas vizīte Latvijā ir unikāls notikums, kas pulcēs daudzus tūkstošus viesu no Krievijas, Baltijas un citām Eiropas valstīm.

Preses konferencē Dalailama runās par brīvības un līdzcietības nozīmi sabiedrībā, kā arī stāstīs par savu misiju - apceļot pasauli, lai runātu par ētikas un morāles principiem, kas vieno cilvēkus un virza cilvēci. Preses konferenci vadīs Skuja, kurš Dalailamas vizīti gatavojis vairāk nekā trīs gadus. Pasākumu varēs apmeklēt tikai akreditēti preses pārstāvji.

Jau vēstīts, ka no svētdienas līdz 11.septembrim Latvijā viesojas Dalailama. Viņš 2011.gada 16.augustā ieradās Igaunijā, un tā bija jau trešā reize, kad viņš viesojās Latvijas kaimiņvalstī. Savukārt Latvijā Dalailama viesojies 1991. un 2001. gadā.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks. Daudzi tibetieši vaino Ķīnas valdību viņu kultūras un reliģijas apspiešanā, ko Pekina kategoriski noliedz. Ķīna apgalvo, ka tibetieši bauda reliģisko brīvību un ar investīciju palīdzību Pekina ir uzlabojusi dzīves standartus un modernizējusi šos reģionus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu