Kuksiks pievienojas spēcīgajai "Valencia Basket" vienībai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas izlases spēlētājs Rihards Kuksiks pēc veiksmīgi aizvadītā Eiropas basketbola čempionāta (EČ) trešdien parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu "Valencia Basket", tiek ziņots vienības oficiālajā mājas lapā.

23 gadus vecais latvietis EČ Lietuvā sešās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 30,6 minūtes, guva 16 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles. Tādi rādītāji Spānijas vienības vadību neatstāja vienaldzīgu, un rezultātā līgums ar 201 centimetru garo uzbrucēju tika noslēgts uz 1+1 sezonu.

Nākamajā sezonā "Valencia Basket" komanda piedalīsies arī Eiropas kausā. Tas ir otrais spēcīgākais turnīrs Eiropā. "Valencia Basket" būs viena no desmit vienībām, kas sacensības uzsāks no pamatturnīra.

Pērn Kuksiks spēlējis ASV

Iepriekšējās četras sezonas Kuksiks spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Arizonas štata universitātes klubā "Sun Devils", kur pērn 26 mačos vidēji laukumā pavadīja 27,5 minūtes, gūstot 10,4 punktus, izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas un izdarot 1,8 piespēles.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Kā ziņots, nākamajā sezonā bez Kuksika ACB spēlēs arī Blūms un Kristaps Valters. Blūms turpinās pārstāvēt "Bizkaia Basket" komandu, bet Valters cīnīsies Malagas "Unicaja" vienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu