«Baltās nakts» pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 30 000 cilvēku (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā naktī notikušos mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2013» pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 30 000 cilvēku, sacīja «Baltās nakts» producente Madara Gruntmane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Visplašāk apmeklētie pasākumi bijuši Centrāltirgus Sakņu paviljonā notikušais pasākums «Skaņu sakne Sakņu paviljonā», Torņakalna baznīcā, Doma baznīcas dārzā notikušie pasākumi, kā arī Vērmanes dārzā un kultūras pilī «Ziemeļblāzma» notikušā britu cirka trupas «Gandini Juggling» izrādes, informēja Vilde.

Gruntmane piebilda, ka ļoti labi apmeklēti bijuši arī ar kino saistīties pasākumi, piemēram, «Kino pagalmā» rādītā filmu programma «Pasaules sliktāko filmu vakars» un pie Kongresu nama notikušais pasākums. Tāpat ļoti labi apmeklēts bijis Rīgas Mākslas telpā notikušais interaktīvais projekts «Vakuuma enerģija», kurā Itālijas Nacionālā kodolfizikas institūta zinātnieki piedāvāja Higsa bozonam un Higsa laukam veltītu instalāciju, kurā varēja aplūkot, kā Visums ir izskatījies pašos pirmsākumos.

«Laiks aizvadītajā naktī bija ļoti labs, tāpēc cilvēku interese un atsaucība bija liela,» piebilda Vilde.

Jau ziņots, ka naktī no 7.septembra uz 8.septembri ar devīzi «Atver durvis!» Rīgā norisinājās mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts 2013», interesentiem piedāvājot aplūkot gandrīz 60 objektus dažādos mākslas žanros.

Par «Balto nakti», kas Rīgā norisinājās jau astoto reizi, interese ar katru gadu palielinās - vairāk nekā puse no «Baltajai naktij» pieteiktajiem 57 projektiem bija biedrību un organizāciju iniciatīvas. Tāpat bija skatāma arī Rīgas domes finansētā pamatprogramma, ko veidoja 19 projekti, kā arī vairāki ārzemju projekti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu