Vai populāri tēvi svin Tēvu dienu? (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

8. septembris šogad ir Tēvu diena. Tā jau pāris gadus arī Latvijā ir izveidota par svinamo dienu. Vai sabiedrībā populāri tēvi svin Tēvu dienu un ko viņiem tā nozīmē?

Foto: LETA

Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis nedomā svinēt Tēvu dienu, 8. septembris viņam būs parasts datums, parasta svētdiena.

«Tēvu dienu kā tādu oficiāli svinam tikai pāris gadus, loģiski, ka man nav vēl izveidojusies tradīcija to svinēt,» tā Ainārs.

Bez šādiem svētkiem Ainārs varētu iztikt un neiekļaut tos savu svinamo dienu sarakstā.

«Viss jau atkarīgs no ģimenes uzstādījuma. Tēvu dienu varam svinēt astotajā septembrī, otrajā augustā vai pirmajā martā. Svētkus radām mēs paši, atkarīgs no ģimenes un tās uzstādījumiem,» skaidro Ančevskis.

Foto: Sejas.lv

Dziedātājs Andris Ērglis nekad nav svinējis Tēvu dienu, bet priecājas ka tāda ir iedibināta un atzīta par svinamu dienu.

«Vajadzīgi tomēr divi cilvēki, lai rastos bērni, tāpēc ir tikai loģiski, ka jāsvin abus vecākus godinoši svētki, tas liek justies īpašiem un neatkārtojamiem,» aizdomājas Andris.

Dziedātājs priecājas, ka beidzot arī tēvi tiek godināti, nevis tikai mātes.

Foto: Sejas.lv

Dziedātājs Intars Busulis par Tēvu dienu uzzināja tikai pēc dzīvesstila portāla «Sejas» zvana. Mūziķis Tēvu dienu nesvin, bet nu ir nolēmis to labot un svinēt.

«Visi svētki ir skaisti. Vajag svinēt! Esmu nolēmis jau šogad svinēt šo dienu, ceru, ka svētki ieplūdīs Latvijas svinamo dienu sarakstā un kļūs populāri,» tā Intars.

Dziedātājam žēl, ka līdz šim par svētkiem nav zinājis un tie nekad nav tikuši svinēti, jo vēl viena svinamā diena, kura izcels vīriešu kārtas pārstāvjus, ir svētīga.

«Šādi svētki man uzreiz atsauc atmiņā teicienu, ka vīrieši arī raud un arī viņi reizēm ir jāpažēlo,» smejas Busulis.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu