"Arsenāls" no pirmdienas arī kinoteātrī "K Suns"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pēc labi aizvadītā brīvdienu cēliena, starptautiskā kino festivāla "Arsenāls" pirmajām dienām un pirmajām pārdesmit filmām, kas tika demonstrētas "Kino Citadele", jau no pirmdienas, 12.septembra, "Arsenālam" durvis ver arī otra šāgada festivāla kino izrādes vieta "K Suns", informē Laura Lizuma, kino festivāla "Arsenāls 2011" Preses centra pārstāve.

Kinoteātris "K Suns", kas ar "Arsenāla" filmām šķiet saaudzis nesaraujamā saiknē, kļūst par festivāla mājvietu arī šogad, dalot bohēmiski askētisko kino baudījumu ar pavisam cita pavērsiena kino brīžiem "Kino Citadele" seansos. "Arsenāla" skatītājiem sarūpēta iespēja ieklausīties, kā runā ekrāns, un sajust, cik tomēr dažādi var vērot tajā notiekošo.

Pirmdienas kinoteātra "K Suns" programmu "Arsenāls" sāk ar trīs filmu seansu - divas armēņu animācijas filmas, "Pakaļdzīšanās" un "Hairens", un mūsdienu Maskavas portrets pārmaiņu laika nostalģijās, Robinas Hesmanas dokumentālā filma „Mana Perestroika”. Trīs minūšu animācija "Pakaļdzīšanās" stāsta par kāda bezpajumtnieka bezjēdzīgajiem centieniem izbēgt no visur uzglūnošās Nāves, savukārt filma "Hairens" kino ekrānos atdzīvina 16.gadsimta armēņu dzejas vārsmas – Nahapeta Kučaka mīlas dziesmas par sievietes, dabas un pasaules neremdināmo skaistumu.

Taizemiešu sajūtu drāma "Hi – So", jau otrais filmas seanss šīgada "Arsenālā", rāda pasauli pēc katastrofas, ikdienu uz nezināma riska un tikai nojaušamām pagātnes un nākotnes paralēlēm. Vieta, kur satikties diviem, kas reiz bijuši tepat līdzās, laikā, kas neremdināmi izdzēš pagātnes rēgus, grēkus un atmiņas un novelk robežas starp divām kultūrām, diviem dzīves stāstiem un sabiedriskajām piederībām.

Filma, kas būs skatāma tikai un vienīgi kinoteātrī "K Suns", īru dokumentālā kinolente "Mani brāļi", ir episks ceļojums pāri Īrijas laukiem. Tā mērķis? Trīs brāļi rudens brīvdienās nolēmuši mirstošajam tēvam sagādāt īpašu rokaspulksteni. Negaidītas situācijas un vien kopā pārvarami šķēršļi ir pārbaudījums brāļu uzticībai un ļauj aizmirst ikdienas sīkumus brīžos, kad par svarīgāko dzīvē kļūst ģimene. "Mani brāļi" ir britu scenārista, nu jau arī režisora Pola Freizera pirmais pilnmetrāžas kino darbs. Bez profesionālās izglītības un necenšoties saskatīt filmas tēlus plašpazīstamu aktieru sejās, Freizers ir radījis pārsteidzoši dabisku stāstu ar klusu, bet vēl ilgi paliekošu pēcgaršu.

Mūzikas filmu programmas viens no mierīgākajiem darbiem, "Hosē Gonzalesa neparasti parastā dzīve", šķiet, jau filmas nosaukumā ietver to, kas būs vai tieši pretēji – nebūs sagaidāms no pasaulslavenā zviedru dziesminieka ikdienas. Palūkoties tālāk par skatuves dēļiem un fotomirkļu izgaismotām sejām – filma atklāj, cik gan vienkārša un patiesi parasta var izrādīties arī slavenu mūziķu dzīve.

Kinoteātrī "K Suns" starts tiek dots arī Baltijas filmu programmai. Vienā seansā plkst. 21.30 "Arsenāls" rāda Ilzes Kungas filmu „Gaismas zīmes”, un viens no veiksmīgākajiem šāgada pašmāju kino darbiem, Gata Šmita asprātīgais mūsdienu Latvijas portretējums „Seržanta Lapiņa atgriešanās”.

Starptautiskais kino festivāls "Arsenāls" jau no 10. līdz pat 18. septembrim norisinās kinoteātros „Kino Citadele” un „ K Suns”, ik dienas piedāvājot plašu, daudzveidīgu un gana izaicinošu filmu izlasi, kuru novērtēs ikkatrs īstens kino pazinējs un cienītājs. Ar visplašāko „Arsenāla” filmu programmu var iepazīties festivāla mājas lapā www.arsenals.lv/arsenals, kā arī biļešu tirdzniecības vietās „Kino Citadele” un „Biļešu servisa” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu