Lietuvas basketbola izlase iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva mājiniece Lietuvas izlase, kas otrā posma E apakšgrupas noslēdzošās, trešās kārtas spēlē svētdien ar rezultātu 84:75 (21:17, 16:16, 21:19, 26:23) pieveica Vāciju.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Vācijas izlasei šajā mačā bija nepieciešama uzvara ar 11 punktu pārsvaru. Vēl nepilnas divas minūtes pirms cīņas beigām rezultāts bija neizšķirts 75:75, bet cīņas izskaņā lietuvieši guva deviņus bezatbildes punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Rimants Kaukēns, bet Šarūns Jasikēvičs izcēlās ar 17 punktiem. Tikmēr Vācijas valstsvienībā Kriss Kamans guva 25 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Serbija un Spānija arī tiek pie uzvarām

Kā ziņots, pirmajās trešās kārtas spēlēs Serbija ar 68:67 pieveica Turciju, bet Spānija ar 96:69 pieveica Franciju.

E grupā, kurā pēc pirmā posma apvienojās spēcīgākās A un B grupas komandas, pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Spānija, kurai ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību sekoja Francija. Lietuvas kontā bija trīs uzvaras, Serbija izcīnīja divus panākumus, bet Turcijai un Vācijai bija pa vienam panākumam.

Tikmēr F apakšgrupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, pašreiz Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās četras uzvaras, Grieķijas valstsvienība izcīnījusi divas uzvaras, Slovēnijas un Somijas komandas izcīnījušas pa vienai uzvarai, bet Gruzija četros mačos pie panākumiem nav tikusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu