Gārbere: šī diena mums atgādina par mūsu ievainojamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Šī ir diena, kas mums visiem atgādina par mūsu ievainojamību. Šī ir diena, kas mums atgādina, cik mēs visi esam saistīti," paziņojumā masu medijiem saka ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

"Šī ir diena, kas mums atgādina arī par mūsu spēku nepadoties. Šo dienu es nekad neaizmirsīšu. Es esmu Ņujorkiete. Šajā dienā pirms desmit gadiem manā dzimtajā pilsētā notika uzbrukums. Gāja bojā nevainīgi cilvēki, to vidū arī mani draugi. Manas pilsētas siluets mainījās uz visiem laikiem. Es joprojām atceros tās bailes. Es joprojām atceros tās asaras. No terorisma nav pasargāts neviens, neatkarīgi no mūsu tautības Terora aktos Pasaules tirdzniecības centrā gāja bojā cilvēki no vairāk kā deviņdesmit pasaules valstīm," saka vēstniece.

Gārbere citē ASV prezidenta Baraka Obamas vārdus: "Tie, kas uzbruka mums 11.septembrī, gribēja iedragāt attiecības starp ASV un pārējo pasauli, taču viņu plāni izgāzās. Atzīmējot šo desmitgadi, mēs esam vienoti ar saviem draugiem un partneriem, un kopā pieminam tos, kuri cieta uzbrukumos. Šajā piemiņas brīdī mēs no jauna apstiprinām mūsu partnerattiecības un cieņu vienam pret otru, kas mums ir vajadzīgs, lai cilvēki pasaulē dzīvotu cienīgu, mierīgu un brīvu dzīvi."

Kā jau ziņots, - lai pieminētu 10.gadskārtu kopš 2001.gada 11.septembra traģiskajiem notikumiem, ASV vēstniecība Rīgā organizēs pasākumus, kas veltīti 11.septembra teroristu uzbrukumu atcerei Pasaules tirdzniecības centrā un Pentagonā.

Šodien plkst.15.45 ASV vēstniece Latvijā un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kā arī Latvijas neatliekamo palīdzības dienestu pārstāvji Vašingtona laukumā iestādīs Amerikas tulpju koku un atklās piemiņas plāksni, kura būs īpašs piemineklis šiem skumjajiem notikumiem pirms desmit gadiem.

Plkst.18 Sv.Jāņa baznīcā notiks terora aktu upuru piemiņai veltīts koncerts, kuru apmeklēs ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, Valsts prezidents Andris Bērziņš un citas valsts augstākās amatpersonas.

Plkst.17 īpašs koncerts notiks arī Liepājas Latviešu biedrības namā. Koncertā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris "Amber Sound" un klarnetists Ints Dālderis. Koncertu apmeklēs ASV vēstnieces vietniece Karina Maklelanda, kura pirms koncerta teiks īsu uzrunu klātesošajiem.

Plkst.15.45 ASV vēstniecības padomnieks politiskajos un ekonomikas jautājumos Braiens Fips apmeklēs arī koru koncertu pie Brīvības pieminekļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu