Saeima nosaka atalgojumu no ST atstādinātiem tiesnešiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja atalgojuma izmaksu laikā, kamēr no amata atstādināts Satversmes tiesas (ST) tiesnesis, kas ietekmēs arī ST tiesneses Vinetas Muižnieces algu. Muižniece apsūdzēta par Saeimas dokumentu viltošanu un ir atstādināta no ST tiesneses amata.

Satversmes tiesā apstiprināja, ka Muižniece joprojām saņem tiesneša atalgojumu.

Grozījumi paredz, ka Satversmes tiesas tiesnesi, ja viņa pilnvaras apturētas kriminālvajāšanas vai disciplinārlietas dēļ, Satversmes tiesas priekšsēdētājs ar šā tiesneša piekrišanu norīko veikt citus pienākumus Satversmes tiesā tādā amatā, kas nav valsts amatpersonas amats, uz atstādināšanas laiku, izmaksājot attiecīgajā darbā noteikto darba samaksu.

Ja tiesnesis nepiekrīt norīkošanai citā darbā, viņam atstādināšanas laikā izmaksā valstī noteikto minimālo mēnešalgu.

Ja tiesnesi attaisno vai neapstiprinās disciplinārpārkāpums, tiesnesim izmaksā visu par atstādināšanas laiku viņam neizmaksāto mēnešalgu, kā arī piemaksas, paredz grozījumi.

Vienlaikus deputāti atbalstīja priekšlikumu, ka šī norma ir piemērojama arī Satversmes tiesas tiesnesim, kura pilnvaras apturētas pirms šīm izmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu