Pāvests par grautiņiem: jāpārdala godīgāk bagātības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijai izdosies izvairīties no jauniem grautiņiem un masu nekārtībām, ja tiks sekmēta izglītība un godīgāk sadalītas bagātības, piektdien sacīja pāvests Benedikts XVI.

Pāvests pieminēja pagājušā mēneša grautiņus uzrunā, kad bija pieņēmis jauno Lielbritānijas vēstnieku Vatikānā Naidželu Markusu Beikeru.

Ja ar valdības politiku netiek atbalstītas objektīvās vērtības, "rezultātā morālais relatīvisms rada vilšanos, izmisumu, egoismu, necieņu pret dzīvību un citu cilvēku brīvību", norādīja pāvests.

"Tāpēc politikas veidotājiem ir jāmeklē ceļi, kā uzlabot izglītības kvalitāti, sekmēt sociālās iespējas un ekonomisko mobilitāti, ir jāizvērtē veidi, kā atbalstīt cilvēkus, kas ilgstoši bijuši bez darba, un kā visā sabiedrībā godīgāk un plašāk sadalīt bagātības," sacīja pāvests.

"Aktīvs atbalsts veselīgas sabiedrības vērtībām, aizstāvot dzīvību un ģimeni, ar jaunatnes dziļu tikumisko izglītību, ar brālīgu izturēšanos pret nabadzīgajiem un vājajiem noteikti sekmēs pozitīvas pienākuma apziņas atjaunošanos, žēlsirdību vietējā sabiedrībā pret draugiem tāpat kā pret svešiniekiem," norādīja pāvests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu