Sāksies Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstes hokejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lhf.lv, Mārtiņš Aiše

Sestdien, 10. septembrī, ar spēlēm U-16 vecuma grupā, sāksies jaunā Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja sezona. Turnīra atklāšanas spēles paredzētas Rīgā, Tukumā un Ogrē.

Šosezon Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstes (LBJHM) notiek piecās vecuma grupās: U-10, U-12, U-14, U-16, U-18. Un tajās piedalīsies 66 komandas. Kopumā jauno hokejistu skaits pārsniedz pusotru tūkstoti. Jaunākās vecuma grupas – U-10 un U-12 ir pulcējušas kuplāko komandu skaitu – attiecīgi 18 un 20 komandas. Salīdzinājumā, U-18 vecuma grupā piedalīsies tikai sešas komandas.

Komandas no visas Latvijas

Latvijas reģioni joprojām gatavi nopietni konkurēt ar Rīgu. LBJHM šajā sezonā aptver visu Latvijas teritoriju, spēlēs norisināsies visās Latvijas hokeja hallēs.

Jau tradicionāli LBJHM komandās kopā ar zēniem cīnīsies arī meitenes, tiesa, viņas varēs būt divus gadus vecākas. Komandu labākie hokejisti būs tiesīgi spēlēt kā savā, tā arī vecāka gadagājuma grupā.

Tradicionāli Latvijas čempionātā spēlēs arī ārzemju komandas. Ja pagājušajā sezonā piedalījās "Tallinas" un "Rokišku" komandas, tad jaunajā sezonā U-12 vecuma grupā dalību ņems divas Kaļiņingradas komandas – "Fenikss" un "Jentarnije Zvjozdi".

Līdz 28. aprīlim tiks noskaidroti Latvijas labākās jauniešu hokeja komandas piecās vecuma grupās.

Sakarā ar Jaroslavļā notikušo katastrofu, nolemtas, ka pirms katras Latvijas čempionāta pirmās kārtas spēles ar klusuma brīdi tiks pieminēts Kārlis Skrastiņš un traģēdijā bojā gājušā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

10. septembra spēles:

Prizma/Euroskor – SK Rīga'97 (sākums Volvo arēnā plkst. 12.15)

Prizma/Pārdaugava – Daugavpils BBS (sākums Volvo arēnā plkst. 14.15)

Tukums/Venta – EVHS (sākums Tukuma arēnā plkst. 10.30)

Sāga – HS Rīga (sākums Ogres arēnā plkst. 13.15)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu