Pēc pakaļdzīšanās aiztur trīs maluzvejniekus (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt agri no rīta Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektoriem sadarbībā ar Valsts policijas Prevencijas nodaļas darbiniekiem pēc iespaidīgas pakaļdzīšanās pa lauku ceļiem un šoseju izdevās aizturēt trīs maluzvejniekus, kuri savu lomu bija ieguvuši Babītes ezerā.

VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns stāstīja, ka maluzvejniekus izdevies notvert pēc vairāku dienu garumā veiktiem pasākumiem un par nodarīto ir sākts kriminālprocess, kā arī vainīgajām personām būs jāsedz zivju resursiem nodarītie zaudējumi 1860 latu apmērā.

Ņemot vērā to, ka Babītes ezera apkārtne ir klaja vieta un vides inspektoriem nav iespējas ierīkot pietiekami labu slēpni, lai maluzvejniekus noķertu ar visiem zveja rīkiem un zivīm, šoreiz tika pieņemts lēmums vainīgās personas aizturēt uz ceļa, taču, lai to īstenotu, gan vides inspektoriem, gan policijas darbiniekiem nācās dzīties pakaļ automašīnai, kurā atradās trīs maluzvejnieki, laiva, zivis un zvejas rīki. Bēgot no vajātājiem, maluzvejnieki pa automašīnas logu meta ārā gan maisus ar zvejas tīkliem, gan zivīm, cenšoties atbrīvoties no pierādījumiem.

Zemitāns stāstīja, ka pakaļdzīšanās notika gan pa lauku ceļu, gan Rīgas-Liepājas šoseju. Sākumā maluzvejnieki nepaklausīja vides inspektoru aicinājumam apstāties, kā arī ignorēja policijas darbinieku aicinājumu apstāties, neskatoties uz to, ka policijas automašīna bija trafarēta un ar ieslēgtām bākugunīm. Iespējams, saprotot, ka tomēr šoreiz neizodies aizbēgt, vainīgās personas apstājās.

Lai arī vairumu zvejas tīklu un zivju maluzvejnieki bēgšanas laikā bija izmetuši pa automašīnas logu, tomēr vides inspektori tos pamanīja un savāca. Rezultātā tika atrasti pieci maisi ar zivīm un četri maisi ar zvejas tīkliem, kā arī automašīnā vēl bija laiva. Aizturot maluzvejniekus, talkā tika pieaicināti Valsts policijas Olaines iecirkņa darbinieki, kuri aizturētās personas nogādāja uz savu iecirkni. Policijas iecirknī tika noskaidrots, ka kopumā atrasti 15 tīkli ar kopējo garumu 750 metri, bet lomā atradās četri zandarti, 30 līņi, 50 karūsas un 97 brekši, vēstīja VVD pārstāvis.

Zivju resursiem nodarītos zaudējumus karūsām un brekšiem aprēķina uz kilogramiem, bet zandartiem un līņiem - par katru zivi, attiecīgi par vienu zandartu soda nauda ir 125 lati, bet līni - 25 lati. Kopējie maluzvejnieku nodarītie zaudējumi ir 1860 lati. Tāpat sākts kriminālprocess pēc 110.panta 2.daļas par nelikumīgu zivju ķeršanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Divas no aizturētajām personām ir tēvs un dēls, kas jau vairākkārt sodīti par zivju ķeršanas noteikumu pārkāpumiem, bet līdz šim viņi bija tikuši cauri ar administratīviem sodiem, akcentēja Zemitāns. Aizturētie maluzvejnieki ir 1959.gadā dzimis vīrietis un viņa dēls, kurš dzimis 1988.gadā, bet trešā persona ir dzimusi pēc 1970.gada.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu