Izraudzīti galvenie aktieri «Greja piecdesmit nokrāsu» ekranizācijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Erotiskā romāna «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») ekranizācijā galvenās lomas tēlos britu aktieris Čārlijs Hannems (Charlie Hunnam) un amerikāņu aktrise Dakota Džonsone (Dakota Johnson), paziņoja grāmatas autore E.L.Džeimsa.

Par filmas veidotāju izraudzīta britu režisore Sema Teilore-Džonsone, taču galveno lomu atveidotāji ilgu laiku bija viens no visvairāk apspriestajiem noslēpumiem Holivudā.

Starp Kristiana Greja lomas pretendentiem iepriekš minēti aktieri Raiens Goslings un Čenings Tatums, savukārt naivās koledžas studentes Anastasijas Stīlas loma piedēvēta «Harija Potera» franšīzes aktrisei Emmai Vatsonei, tomēr filmas veidotāji izvēlējušies mazpazīstamus aktieris.

Hannems uz ekrāniem redzams šās vasaras zinātniskās fantastikas grāvējā «Pacific Rim» («»Pacific Rim«: Uzbrukums Zemei»), savukārt amerikāņu aktrise un modele Džonsone ir «Miami Vice» zvaigznes Dona Džonsona un «Oskara» balvai nominētās aktrises Melānijas Grifitas meita.

«Man ir liels prieks paziņot, ka jaukā Dakota Džonsone piekritusi būt mūsu Anastasija «Greja piecdesmit nokrāsas» ekranizācijā,» tviterī paziņoja Džeimsa.

Aptuveni stundu vēlāk rakstniece ierakstīja otru paziņojumu, ka «brīnišķīgais un talantīgais Čārlijs Hannems būs Kristians Grejs «Greja piecdesmit nokrāsas» ekranizācijā».

23 gadus vecā Džonsone uz kinoekrāniem debitēja 1999.gadā kopā ar savu mammu filmā «Crazy in Alabama». Pēdējos gados viņa filmējusies Deivida Finčera filmā «The Social Network» («Sociālais tīkls»).

46 gadus vecā Teilore-Džonsone iepriekš pauda sajūsmu par gaidāmo darbu pie pasaules slavu iekarojušās triloģijas pirmās daļas.

Dakota Džonsone
Dakota Džonsone Foto: REUTERS/ScanPix

«Fanu leģioniem es vēlos teikt, ka es cienīšu Ērikas grāmatas un Kristiana un Anastasijas spēku. Arī mani viņi ir aizrāvuši,» sacīja režisore.

Teilores-Džonsones pazīstamākais darbs ir 2009.gada filma «Nowhere Boy» («Puisis no nekurienes») par Džonu Lenonu, pēc kā uzņemšanas režisore salaulājās ar galvenās lomas atveidotāju Āronu Džonsonu.

Ierakstu studijas «Universal Pictures» un «Focus Features» par pieciem miljoniem dolāru 2012.gadā iegādājās tiesības ekranizēt britu rakstnieces E.L.Džeimsas triloģiju «Greja piecdesmit nokrāsas».

Pagājušā gada oktobrī darbam pie ekranizācijas tika nolīgta scenāriste Kellija Marsela.

Par «māmiņu porno» dēvētais erotiskais romāns «Fifty Shades of Grey» pagājušā gada nogalē kļuva par visu laiku visvairāk pirkto grāmatu Lielbritānijā, apsteidzot pat ceļu satiksmes noteikumu brošūras.

Triloģijas varenie panākumi romāna autorei aizvadītā gadā ienesuši 95 miljonus ASV dolāru (50 miljonus latu), padarot E.L.Džeimsu par pelnošāko rakstnieci.

Kaut arī kritiķi savos izteikumos par erotisko triloģiju nav bijuši pārāk maigi, grāmatas tulkotas jau 50 valodās un visā pasaulē pārdotas jau vairāk nekā 70 miljonos eksemplāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu