Kā Drāke un Veits tikuši pie šokolādes brūna iedeguma? (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Jogas pasniedzēja Elita Drāke un grupas «Credo» līderis Guntis Veits «Tekilas kvartāla» jeb restorāna «Tex-Mex» dzīrēs, kur baudīja dažnedažādas meksikāņu delikateses, ieradās vasarīgos tērpos, kas izcēla abu šokolādes brūno iedegumu.

«It kā būtu vienā solārijā sauļojušies,» tā varētu teikt par Elitas Drākes un Gunta Veita iedegumu. Kā tik zeltainu brūnumu ieguvuši, Elita un Guntis atklāj sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas».

Elita skaidro, ka abi ar Gunti nav sauļojušies vienā pludmalē vai solārijā, bet tik brūni un saulaini tādēļ, ka pozitīvi uztver dzīvi.

Foto: Sejas.lv

Savu šokolādes brūno iedegumu Elita ieguvusi tepat Latvijā. «Arī uz šo pasākumu es braucu taisnā ceļā no Majoru pludmales,» nosaka Elita. Vaicājot, kā iegūt tik zeltainu iedegumu, Elita skaidro: «Visu laiku vajag mazliet sauļoties. Nedēļā reizi pirtī ar skrubi vajag noskrubēt epidermu ar sāli, sodu un kanēli. Protams, jābaro arī šūnas gan ar ēdieniem, gan eļļu. Es katru rītu dzeru naktssveces eļļu, kas baro ādu. Šī eļļa pēdējā laikā kļuvusi populāra, un to var iegādāties aptiekās. It sevišķi cilvēki, kas daudz sauļojas, viņiem daudz jālieto eļļas, kas ne tikai jāsmērē, bet arī jādzer. Līdz ar to iedegumu nevar dabūt nost gribēdams. Lai arī es pati pēc dabas esmu ļoti balta, man nepatīk tādai būt. Man jau liekas, ka āda laika gaitā man ir nomainījusies. Es sauļojos visu dzīvi, sākot no 14 gadiem esmu pludmalē, un sauļošanās ir mans hobijs un dzīvesveids.

Foto: Sejas.lv

Sāku sauļoties Latvijā jau no pirmās jogas nometnes maijā, kad paliku brūna. Iedegumu pastiprināju, kad biju konkursā Bulgārijā pie Melnās jūras. Domāju, ka visi tie, kas ceļo uz dienvidu valstīm, zina, ka mūsu platuma grādos iegūtais brūnums ir stabils, bet dienvidu brūnums iet ļoti ātri nost. Taču, tā kā man pamatā bija Latvijas iedegums, tad Bulgārijā ieguvu šokolādes brūnu ādas krāsu. Arī šogad rudenī tāpat kā iepriekšējos desmit gadus braukšu uz Turciju, kur notiek «Little Miss World». Es sauļošos oktobrī un jau februārī slēpošu kalnos,» stāsta Elita.

Foto: Sejas.lv

Runājot par sauļošanās vietu un intensitāti, jogas pasniedzēja paskaidro: «Man šajā jautājumā ir ļoti īpaša filozofija. Mēs esam dabas daļa, un mums ir ļoti maz iespēju būt svaigā gaisā un pie dabas. Tie ir tikai pāris vasaras mēneši. Es visu dzīvi pakārtoju gadalaikiem. Es sauļojos ne tikai pie jūras, es sauļojos pie ezera, dārzā, meditējot, lasot vai strādājot. Es ļoti daudz laika pavadu pie dabas. Saule ir tā, no kuras mēs uzņemam D vitamīnu, caur sauli saņemam enerģiju visam gadam. Man daudzi vaicā, kur man tik daudz enerģijas: jā, tā ir saule. Ir pierādījies, ka dienvidu valstīs cilvēkiem ir mazāk pašnāvību un depresiju. Tas nozīmē, ka saules enerģija cilvēkam dod pozitīvismu, iekšējo spēku dzīvot un priecāties. Mums šī iespēja ir neliela, tāpēc es ļoti mērķtiecīgi, līdzko ir labs laiks, sēžu dārzā vai parkā, braucu ar kuģīti. Man ir iztēle, kā pavadīt vasaru! Es zinu, kāpēc mums cilvēki ir tik depresīvi un piezemēti, jo viņi nav ar dabu. Cilvēks jau var teikt, ka viņam ir bēdīgi, nu bet kā nebūs bēdīgi, ja nesauļojas un nepavada laiku pie dabas. No kurienes tad cilvēks dabūs prieku un spēku? Ir jāstaigā pa zāli, smiltīm un akmeņiem un ūdeni. Ir jāpeldas no rītiem un vakaros. Manas pozitīvās sajūtas tiek uzņemtas ar saules enerģijām, svaigu gaisu un lietu.»

Ko darīt, kad Latvijā iestājas rudens uz ziema, vai Elita tad ir regulāra viešņa solārijos? «Nē, ziemā man sanāk trīs reizes apmeklēt solāriju. Vienu reizi decembrī, vienu reizi janvārī un februārī, lai spēks būtu,» viņa piebilst.

Foto: Sejas.lv

Savukārt Guntis Veits, kurš šobrīd jau draugu kompānijā zvejo zivis un bauda saules peldes Spānijā, atklāj, ka pie zeltaini brūna iedeguma ticis tepat Latvijā. «Šā gada pavasarī trāpījos Maldivu salās. Atgriežoties Latvijā, sāku zvejot. Un tā visu vasaru atrodos uz ūdeņiem. Atgriezīšos no Spānijas, un iedegums būs vēl stiprāks,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj Veits.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu