Nedēļas nogalē notiks mākslas festivāls "Ūdensgabali"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā uz AB dambja no 8. līdz 10.septembrim notiks starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali", informē peldošā mākslas centra "Noass un Betanovuss" pārstāve Kate Zilgalve. Festivāls apmeklētājiem piedāvās doties apkārt pasaulei, izrādot ne vien jaunākās tendences un aktualitātes video mākslā, bet arī spilgtas un atraktīvas izlases no visdažādākajām valstīm un reģioniem.

"Ūdensgabali" šogad uzņems ceļojošā video festivāla "CologneOFF – Video māksla globālā kontekstā" programmu, kas apvienos video izlases no visas pasaules.

"CologneOFF" ir viens no pasaules ievērojamākajiem video mākslas notikumiem, kas īpaši izceļas ar izlašu ģeogrāfisko daudzveidību, kā arī piesaistīto mākslas kuratoru skaitu. Visu 2011. gadu tā programma viesojusies vairāk nekā 50 valstīs sešos kontinentos.

Foto: publicitātes

Festivāla tradicionālie ikvakara āra seansi veidoti, turpinot ilggadējo sadarbību ar Oberhauzenes Starptautisko īsfilmu festivālu, kā arī Japānas Mediju mākslas festivālu. Oberhauzene šogad piedāvās jauno autoru mākslas video programmu, savukārt Japānas Mediju festivāls "Ūdensgabalu" atklāšanas un noslēguma vakarā īpaši izcels jaunāko tehnoloģiju sasniegumus, kā arī aicinās aizdomāties par popkultūras ietekmi un video attīstību.

Laikmetīgās kultūras festivāla "Baltā nakts" ietvaros "Ūdensgabalu" noslēgumu papildinās ambientās mūzikas vakars "Skaļā daba", kurā piedalīsies Aiga Sprindža, Laima Jansone, Kaspars Groševs, kā arī apvienības "Bēdu vēstnesis" un "Bērnu rīts", savos priekšnesumos apspēlējot un pārveidojot tautas mūzikas noskaņas.

Festivāla laikā peldošajā mākslas centrā "Betanovuss" būs apskatāma izstāde, kurā katru vakaru tiks izrādītas piecas dažādas video darbu izlases, līdz ar to piedāvājot apskatīt 15 krāsainas, spilgtas un aizrautīgas darbu programmas, ko sastādījuši dažādi kuratori no visas pasaules, kā arī trīs somu video mākslinieka Ērika Mutela (Eric Mutel) 2010. gadā radītus darbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu