The Drums «Portamento» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārā Moriseja sekotāji mēdz būt dažādi. Jauno britu, «Positivus» festivāla viesu «Frankie & the Heartstrings» mūzikā un skatuves tēlā varam saskatīt un saklausīt vienus Moriseja daiļrades vaibstus, savukārt otrpus dīķa - Bruklinas puišu «The Drums» saulainajās melodijās - saskatīt citu Moriseja personības šķautni. Šoreiz ne tik daudz par Moriseju, bet gan par «The Drums» otro studijas albumu «Portamento».

The Drums «Portamento»

(Island)

8/12

Kādēļ atkal tiek piesaukts Morisejs? Atbilde nav tālu jāmeklē. «The Drums» aktuālais singls «Money» ir brīnišķīga oda 1980. gadu «The Smiths» mantojumam (skat. video), prātā nāk kaut vai melodiskais «This Charming Man». Jau ar savu pagājušā gada debijas albumu «The Drums» apliecināja savu viegli romantizēto mīlestību 1980.gadu skanējumam, modei, DIY (Do it yourself) estētikai. Pateicoties vasarīgajam singlam «Let's go surfing», grupa ātri iemantoja popularitāti. Īpaši labi puišus uzņēma britu publika.

Foto: Publicitātes foto

Apliecinot DIY, jaunais ieraksts tapis Pīrsa mājas virtuvē.

«Mēs dzīvojam netālu viens no otra Ņujorkā, un tas ir ļoti ērti,»

komentē dziedātājs. «Vispār visa grupas karjera ir pretreakcija studijas pieredzei ar manu pirmo grupu «Elkland», kad būtībā producents iznīcināja visas manas dziesmas. Es vairs nestrādāju ar producentiem.»

Arī muzikāli grupa nav radikāli mainījusies un kā savu virsuzdevumu definē labu popdziesmu radīšanu. Vienīgās izmaiņas notikušas grupas sastāvā, proti, pagājušogad grupu pameta ģitārists Adams Keslers (Adam Kessler). Pēc īsa apjukuma grupa spēja pārgrupēties un tagad koncertos uzstājas piecu cilvēku sastāvā, pieaicinot jaunu ģitāristu un jaunu taustiņnieku.

Turpinot taustiņu tēmu, jāpiebilst, ka albuma nosaukums «Portamento» aizgūts tieši no sintezatoriem. Kā atklāj Pīrsss, jau kopš pusaudžu gadiem viņu interesējuši analogie sintezatori, un viens no efektiem, kas bieži rotāja kādu vecu aparātu bija «portamento» jeb «glide» efekts. Šis nosaukums cēlies no akadēmiskās tradīcijas (17.gs. sākuma), kad nošu partitūrās ieviests šāds apzīmējums. Vienkāršā valodā runājot, tas ir nepārtraukts uzbrauciens no vienas nots uz citu.

Aktuālais, rotaļīgais singls «Money» neraksturo plates kopējo raksturu. Šoreiz Pīrss ar draugiem radījis personiskāku, dziļāku ierakstu, atšķaidot ātrus melodiskus skaņdarbus ar atsevišķām apcerīgām («Searching for Heaven») muzikālām atkāpēm.

Parasti tā ir laba zīme, ka pēc veiksmīga debijas albuma drīz seko otrais ieraksts. Arī šoreiz grupa nav aizsēdējusies vai nodevusies kādiem krautroka eksperimentiem, bet uz karstām pēdām nodevusi mums vēl vienu baudāmu dziesmu albumu.

Izdošanas datums - 05.09.2011.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu