Zinību dienā 22 jauniešus soda par smēķēšanu, 12 par dzeršanu (5)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem alkohola reibumā esošiem jauniešiem, informēja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Mediķi devušies pārbaudīt veselības stāvokli diviem nepilngadīgajiem - 15 un 14 gadus veciem jauniešiem. Abi bijuši vieglā alkohola reibumā, tāpēc atstāti policijas darbinieku uzraudzībā.

Palīdzība sniegta arī kādai 14 gadus vecai meitenei, kura alkohola reibumā sadzīves apstākļos guva galvas traumu. Visi minētie izsaukumi saņemti Rīgas reģionā.

Zinību dienā 23 jauniešus soda par smēķēšanu, 12 par dzeršanu

Zinību dienā par smēķēšanu neatļautā vietā policija sodījusi 23 nepilngadīgos, pavēstīja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Savukārt 12 nepilngadīgie sodīti par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Konstatēti arī divi gadījumi, kad nepilngadīgie lietojuši narkotiskās vielas.Ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu vakar pieķerti septiņi nepilngadīgie. Viens no pārkāpējiem bija 14 gadus vecs, bet pārējie - 15 līdz 17 gadus veci.

1. un 2.septembrī Rīgas reģionā trīs veikalos konstatēts, ka tiek tirgotas akcizētās preces nepilngadīgajiem.

Juberte norādīja, ka kopumā vērtējot 2.septembris jeb

jaunā mācību gada sākums ir aizvadīts salīdzinoši mierīgi.

«Protams, redzams, ka bijuši atsevišķi pārkāpumi - alkohola lietošana, arī divi narkotiku lietošanas gadījumi, taču šis gads nav būtiski atšķīries no iepriekšējiem,» sacīja policijas pārstāve.

Vispārizglītojošās skolas Latvijā apmeklē ap 200 000 bērnu. Precīzi dati par skolēnu skaitu šajā mācību gadā tiks apkopoti līdz 13.septembrim.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis vērtēja, ka pirmā skolas diena visā Latvijā ir aizvadīta samērā mierīgi. «Nav būtiskas atšķirības no ikdienas. Kopumā pirmais septembris visā valstī aizvadīts samērā mierīgi,» sacīja LNT Kozlovskis.

Pagājušajā diennaktī mediķi saņēmuši 1068 izsaukumus, no tiem 136 saistīti ar dažādām traumām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu