"Mercury" balva nonāk P.Dž.Hārvijas rokās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 6. septembrī, Londonā notika ikgadējās prestižās "Mercury" balvas pasniegšanas ceremonija, kurā par labāko britu mūzikas ierakstu atzīts P.Dž.Hārvijas albums "Let England Shake", ziņo BBC Radio 6.

(papildināts ar P.Dž.Hārvijas komentāriem)

Šogad uz balvu pretendēja 12 jaunas plates. Starp nominantiem bija gan bukmeikeru favorīte - P.Dž.Hārvija (PJ Harvey) jeb Pollija Džīna Hārvija, kas jau reiz saņēma "Mercury" balvu par 2001.gada plati "Stories from the City, Stories from the Sea", gan veterāni "Elbow", gan jaunie britu mūzikas atklājumi - Džeimss Bleiks (James Blake), Keitija Bī (Katy B) un Anna Kalvi (Anna Calvi).

"Paldies par mana darba atzīšanu šajā darbā," ceremonijā Londonā sacīja Hārvija, kas bija tērpusies garā baltā kleitā. "Ir patīkami šeit atrasties šajā vakarā. Kad es uzvarēju iepriekšējo reizi pirms desmit gadiem, 2001.gada 11.septembrī, es no savas viesnīcas loga skatījos uz degošo Pentagonu," sacīja mūziķe.

"Kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Šī albuma tapšana man aizņēma daudz laika. Tas man ir ļoti svarīgs.

Es vēlējos radīt kaut ko nozīmīgu, ne tikai priekš sevis, bet arī citiem cilvēkiem,

un, cerams kaut ko tādu, kas paliks piemiņā," savā uzrunā sacīja Hārvija.

41 gadu vecās P.Dž.Hārvijas "Let England Shake" seko 2009.gada kopdarbam ar ilggadējo partneri un draugu Džonu Perišu (John Parish) "A Woman A Man Walked By" un 2007. gada klavieru albumam "White Chalk". Arī jaunais dziedātājas albums ierakstīts dzimtajā Bridportā, kādā baznīcā kopā ar Perišu. Plati producējis Flūds jeb Marks Eliss, taču tās tapšanā piedalījies arī grupas "The Bad Seeds" (Nika Keiva ansamblis) bijušais dalībnieks Miks Hārvijs un Žans Marks Bitī (Jean-Marc Butty)

Godalgu, kā ierasts, papildina 20 000 sterliņu mārciņu (16 880 latu) liela prēmija.

Pretendentu saraksts

Adele - "21";

Anna Calvi - "Anna Calvi";

"Elbow" - "Build A Rocket Boys!";

"Everything Everything" - "Man Alive";

"Ghostpoet" - "Peanut Butter Blues and Melancholy Jam";

Gwilym Simcock - "Good Days At Schloss Elmau";

James Blake - "James Blake";

Katy B - "On A Mission";

King Creosote & Jon Hopkins - " Diamond Minen";

"Metronomy" - "The English Riviera";

PJ Harvey - "Let England Shake";

Tinie Tempah - "Disc-Overy".

"Mercury" balva tika izveidota 1992.gadā. Iepriekšējos gados šo balvu saņēmuši tādi mūziķi kā "Klaxons", "Arctic Monkeys", "Antony and the Johnsons", "Primal Scream", "Ms Dynamite" un "Franz Ferdinand". Pagājušajā gadā balvu ieguva indiroka grupa "The XX" par savu debijas albumu "XX".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu