«Baltajā naktī» notiks teātra mākslas projekts «Atmiņas tumsā» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

7. septembrī mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros «Dirty Deal Teatro» no plkst. 14 līdz pat pusnaktij apmeklētājiem būs iespēja būt par spēles «Atmiņas tumsā» dalībniekiem, dodoties priekšmetiskās pasaules iedvesmotā asociatīvā ceļojumā. Ieeja bez maksas.

Spēle «Atmiņas tumsā» ir režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova un režisora Jāņa Znotiņa kopdarbs. Spēle sastāv no divām daļām, no kurām pirmā norisināsies ārpusē pie teātra un tajā uzsvars tiks likts uz priekšmetu dabas atklāšanu. Pirmā spēles daļa apmeklētājiem būs pieejama no pulksten diviem dienā līdz pusnaktij. Otrā spēles daļa norisināsies teātra iekšienē, un šajā spēles daļā tās dalībnieki pievērsīsies individuālai un intīmai savu personisko atmiņu atdzīvināšanai, ierosmi gūstot no priekšmetiskās pasaules ap viņiem. Otrā spēles daļa norisināsies katru pusstundu no pulksten astoņiem vakarā līdz pusnaktij. To vadīs jaunie aktieri Ance Muižniece, Jurģis Spulenieks un Uldis Siliņš.

«Atmiņas tumsā» ir teātra mākslas projekts, kurš radies «Dirty Deal Teatro» organizētajā radošajā darbnīcā jaunajiem teātra profesionāļiem somu mākslinieka un spēļu meistara Pekko Koskinena vadībā.

Ar spēli «Atmiņas tumsā» tiek iesākta jaunā «Dirty Deal Teatro» 2013./2014. gada teātra sezona, septembrī skatītājiem piedāvājot redzēt gan Spēlmaņu nakts balvai nominētās izrādes «Stundas» un «Nacionālais attīstības plāns», gan izrādi «Kā saule gadījās», kas ir izrāde ar pasakām un cepumu cepšanu bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem par pasaules, cilvēka un zvaigžņu noslēpumiem. Tāpat septembrī pēdējo reizi sezonā ir skatāma muzikālā izrāde-pārgājiens «Mārupīte», romantiska igauņu komēdija «Labākais cilvēks Tahkurannā», ceļojums uz triju cilvēku bērnības tumšākajiem nostūriem «Porcelāna dūmi», versija par Latvijas laukiem un latviešiem tagad – «Kartupeļēdāji» un silta vakarēšana kopā ar Ezīti, Lācēnu un viesaktieri Zaķa lomā izrādē «Sen jau tā vajadzēja, Zaķi».

Mūsdienu kultūras forumu «Baltā nakts» organizē Rīgas dome sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu