Par īstām dubļu cīņām izvēršas endurokross Vidrižos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/GOGO Visual

Par īstām dubļu cīņām izvērtās pagājušajā sestdienā, 3.septembrī, Limbažu novada Vidrižos notikušais Latvijas un Baltijas čempionāta endurokrosā posms.

Laikā, kad visā Latvijā spīdēja saule, Vidrižos jau no piektdienas vakara zemi mērcēja nepārtrauktas lietus gāzes, kas nerimās arī sestdienas rītā, kad uz starta stājās vairāk kā 90 endurokrosa sportisti, trasi pārvēršot par milzīgu dubļu vannu., informēja LaMSF Enduro komisijas pārstāve Agnese Evarsone.

Pat pieredzējušākie sportisti neatcerējās, kad būtu piedzīvojuši līdzīgu startu, kurā lietus līst "kā ar spaiņiem" un jau pirmajos starta metros visi braucēji un viņu motocikli kļūs vienādā - dubļu krāsā. Kā minēja viens no sacensību dalībniekiem, visa divu stundu ilgā brauciena laikā vienīgais, ko viņš ir redzējis, ir bijušas bremžu uzlikas, kas steidzīgi nomainītas pitstopa zonā un finiša karogs, viss pārējais laiks pagājis kā "uz tausti." Ātrākajiem braucējiem viens aplis ilga vairāk kā 20 minūtes, lēnākajiem tas izvērtās pat pusstundas un ilgākā braucienā. Sacensību absolūtais uzvarētājs - Jānis Vinters pēc sacensībām atdzina, ka jau pēc pirmās stundas ļoti cerējis ieraudzīt tiesneša rādīto rūtoto finiša karogu, bet to nesagaidījis braucis vien tālāk otru stundu.

Latvijas čempionāta ieskaitē 85cc klasē cīņa par uzvaru ar mazajiem mocīšiem izvērtās īpaši smaga un finišu sasniedza tikai četri stiprākie. Attiecīgi 1.vietu izcīnīja Reinis Palkavnieks (CSC Telecom/Dienvidu motoparks), 2.vieta Igaunijas sportistam Jarmo Lehiste, bet trešais Rihards Cvetkovs. E1 klasē pēc vairāk kā divu stundu ilgā brauciena kā pirmais finišēja Toms Avens (CSC Telecom/Dienvidu motoparks), aiz sevis atstājot igauni Toivo Nikopensiusu (Paikuse MK), savukārt trešajā vietā līdzšinējais klases līderis Edgars Siliņš (Motosports Racing Team). E2 klasē nepārspēts palika sacensību absolūtais līderis Jānis Vinters (J.Vintera Mototeam Riga), otrais Lauris Ermanis (Motosports Racing Team), bet trešā vieta vienam no sacensību organizatoriem Jānim Baunim jun. (Moto A-Z). E3 klasē pārliecinoši uzvarēja Einārs Vinters (J.Vintera Mototeam Riga), otrā vieta Jānim Rasmanim (Moto A-Z), trešais Igaunijas endurokrosa braucējs Urmas Poldma. Senioru klasē ar vairāk kā 15 minūšu pārsvaru par savu tuvāko sekotāju uzvarēja Ivars Telle. Attiecīgi otrais Ivars Miķelsons un trešais Arvis Bumbiers (Motosports Racing Team). LaMSF Kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē Vidrižos atkal ātrākais izrādījās klases sezonas kopvērtējuma līderis Jurijs Žižkuns (Moto A-Z). Otrā vieta šoreiz Sandrim Iekļavam, bet aptuveni 10 minūtes vēlāk, kā trešais klasē finišēja Rūdolfs Pumpurs (Motodroms). Viskuplāk pārstāvētajā C klasē šoreiz augstāko pjedestāla pakāpienu izcīnīt izdevās Mārtiņam Vinteram (J.Vintera Mototeam Riga), aiz sevis 2.vietā atstājot Ričadru Neimani un 3.vietā Anriju Beržanski. Veterānu klasē no dubļiem nenobijās un nostartēja tikai divi sportisti, attiecīgi pirmais lietuvietis Ričardas Dounelavičius, otrais Viesturs Kaktabuls (Motosports Racing Team).

Pēc Solo klašu starta līdz ar pirmajiem saules stariem, starts tika dots Kvadru klašu braucējiem. Diemžēl izrādījās, ka kvadracikliem cīņa ar dubļiem padodas daudz grūtāk kā solo mocīšiem, un jau pirmajās sacensību minūtēs dažādu iemeslu dēļ no brauciena izstājās vairāki sportisti. Tomēr neraugoties uz smagajiem trases apstākļiem, stundu ilgo braucienu Kvadru Open klasē finišēja arī viena daiļā dzimuma pārstāve - Luīze Mīkstā. Attiecīgi rezultāti pa klasēm: Kvadru Open klasē pirmais Andris Ciršs (Moto A-Z), otrais Jānis Arbidāns (Motosports Racing Team), trešais Gatis Irbe (Saldus MK). Kvadru ATV līdz 750cc klasē ātrākais Igaunijas sportists Tanel Veerpalu, aiz viņa otrajā vietā arī igaunis Rauno Saage, bet trešais Jānis Baunis jun. (Moto A-Z). Kvadru ATV virs 750cc pirmais Kvadru klašu brauciena līderis Kārlis Soika (Motosports Racing Team), otrais igaunis Alo Linkolm, bet trešais klases sezonas kopvērtējuma līderis Edgars Liepiņš.

Pa starpu abiem braucieniem startēja arī "Zelta mopēda"’ kausa izcīņas sportisti divās klasēs, attiecīgi Mopēdu klasē pirmais Oskars valpēters, bet Brīvajā klasē pirmais Miks Rasmanis.

Klubu komandu vērtējumā maksimālais punktu skaits un 1.vieta kluba "Motosports Racing Team" 1.komandai, 2.vieta kluba "Moto A-Z" 1.komandai, bet 3.vieta kluba (CSC Telecom/Dienvidu motoparks) komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu