Lielbritānijas ministrs: Grautiņos vainojama sodu sistēma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušā mēneša vardarbīgajos grautiņos, kas bija pārņēmuši vairākas Anglijas pilsētas, vainojama "nefunkcionējošā sodu sistēma", uzskata Lielbritānijas tieslietu ministrs Kenets Klārks.

Kā laikrakstā "The Guardian" trešdien norāda augstā amatpersona, aptuveni 75% pieaugušo, kas notiesāti par dalību grautiņos, jau iepriekš bijuši sodīti.

"Nemieru cēlāju kodols bija zināmi noziedznieki," skaidro ministrs. "Tas ir nefunkcionējošās sodu sistēmas mantojums, un šīs sistēmas nespēja novērst atkārtotu pārkāpumu veikšanu ir visnotaļ šausminoša".

Lai gan Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons neilgi pēc grautiņiem paziņoja, ka tie nav saistīti ar nabadzību, Klārks gan uzstāj, ka valdībai būtu steidzami jārisina "sociālais deficīts".

Plašie grautiņi, kas nerimās četras naktis pēc kārtas, sākās 6.augustā Londonā, kad miermīlīga demonstrācija, kuru izraisīja kāda policijas sašauta Totenhemas iedzīvotāja nāve, pārauga vardarbībā. Nemieri nākamajās naktīs pārmetās arī uz citiem Londonas rajoniem un Anglijas pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu