Pērc abonementu uz koncertiem «Nāc, ieklausies orķestrī «Rīga»!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

«Biļešu paradīzes» kasēs un internetā sākusies abonementu pārdošana uz četriem profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» koncertiem «Nāc, ieklausies orķestrī «Rīga»!», informē orķestra mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone. Sākumskolas skolēniem adresētās sarunas par mūziku no oktobra vidus līdz februārim norisināsies kinoteātrī «Splendid Palace». Ar mazajiem klausītājiem sarunāsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš, bet uz skatuves būs pūtēju orķestris «Rīga» un daudzi solisti.

16.oktobrī paredzētais koncerts «Vecrīgas skaņas» būs saruna par mūziku, kas ir visapkārt ikdienā - pilsētā, kas ir ne tikai mazo klausītāju mājvieta, bet kuras vārds ir cieši saistīts ar orķestri «Rīga». Koncertā skanēs dziesmas un instrumentālas kompozīcijas, kas attēlo pilsētas ielas, parkus un veltītas Rīgai. Torņu spēles tradīcijas Vecrīgā dos iespēju labāk iepazīt metāla pūšaminstrumentus.

4.decembrī «Ziemassvētku stāsti» klausītājos radīs gaidāmo svētku noskaņu. Skanēs fragmenti no Pētera Čaikovska baleta «Riekstkodis», kā arī no populārās gadumijas filmas «Viens pats mājās» un citas Ziemassvētku melodijas.

15.janvārī norisināsies nodarbība «Burvestības mežā», kur stāsts būs par ko pavisam neparastu - kā koks pārvēršas par mūzikas instrumentiem, par Harija Potera burvju zizli no koka un par priekšmetiem, kas izgatavoti no koka.

26.februārī nodarbībā «Astoņi kustoņi» tiks apspriesti dažādi tēli - kamenes, ziloņi, panteras, kaķi, suņi, pelītes, putni - un to attēlojums mūzikā. Skanēs Frančesko Mančīni, Džoakīno Rosīni un citu komponistu skaņdarbi, kā arī Anitras Tumševicas īpaši sacerētas muzikālās pasakas pirmatskaņojums.

Sarunas par mūziku sāksies plkst. 13 un ilgs aptuveni stundu. Četru koncertu abonements maksā piecus latus.

Uz sarunām par mūziku sākumskolas skolēnus profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» aicina jau piekto mācību gadu.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu