Zatleru varētu izmitināt Vecrīgā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts atradusi iespēju ietaupīt un nepirkt dzīvokli eksprezidentam Valdim Zatleram, kurš jau trešo mēnesi mitinās īrētā pagaidu dzīvoklī. Viņam, pēc portāla "Pietiek.com" rīcībā esošās informācijas, tiks piedāvāts pārcelties uz apartamentiem Vecrīgā, Smilšu ielā 7, kur līdz šim atradās ASV vēstniecības Kultūras un preses nodaļa.

Kā raksta portāls, salīdzinoši nelielo četrstāvu namu Smilšu ielā 7 apsaimnieko a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Tā pirmajos divos stāvos līdz 1. septembrim, kad ASV vēstniecība pārcēlās uz jauno vēstniecības namu Pārdaugavā, bija izvietota Kultūras un preses nodaļa. Savukārt abos augšējos stāvos atrodas plašs, divos stāvos izvietots dzīvoklis, kurā līdz šim mitinājušies ASV diplomāti. Apartamenti esot apmēram 288 kvadrātmetru plaši un nepieciešamības gadījumā tos iespējams sadalīt divos atsevišķos dzīvokļos.

Šā gada jūnijā, kad Zatlers netika pārvēlēts Valsts prezidenta amatā uz otro termiņu, VNĪ tam nebija gatava un nevarēja eksprezidentam piedāvāt pastāvīgā lietošanā reprezentatīvu dzīvokli, kas viņam pienākas saskaņā ar Valsts prezidenta darbības nodrošināšanas likumu.

Ja eksprezidentu piedāvātais dzīvoklis apmierinās, valstij izdosies ietaupīt ievērojamus līdzekļus, jo nenāksies iegādāties reprezentatīvus apartamentus par tirgus cenu.

Pagaidām Zatleru ģimenes vajadzībām tiek īrēts dzīvoklis no miljonāres Irēnas Pulkinenas. Valsts par šī dzīvokļa īri ik mēnesi maksā 672 latus + PVN. Bez šī valsts apmaksātā dzīvokļa Zatleru ģimenei pieder plašs dzīvoklis Brīvības ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu