Kroderu godinās jubilejas vakarā "Ir tikai teātris"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 10. septembrī pulksten 19.30 Valmieras teātra Lielajā zālē par godu režisora Oļģerta Krodera 90. jubilejai notiks režisoram veltīts jubilejas vakars "Ir tikai teātris", informē teātra pārstāve Tatjana Lauze.

Jubilejas vakars veltīts režisora radošajai dzīvei, kas pavadīta uz gandrīz visu Latvijas teātru skatuvēm, un viņa mūžam, kurā piedzīvotas visas varas un vēstures pagriezieni, jo Kroders ir tikai trīs gadus jaunāks par savu valsti. Jubilejas vakara režisore ir Indra Roga, scenārija autore - Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis.

Jubilejas vakarā piedalīsies Valmieras drāmas teātra aktieri Ieva Puķe, Rihards Rudāks, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Ligita Dēvica, Ināra Ieviņa, Ivo Martinsons, Elīna Vāne, Krišjānis Salmiņš, Skaidrīte Putniņa, Māra Mennika; Latvijas Nacionālā teātra aktieri - Dita Lūriņa, Dace Bonāte, Ilze Rūdolfa, Edmunds Freibergs, Guntars Grasbergs; Dailes teātra aktieri - Artūrs Skrastiņš, Intars Rešetins, Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Juris Žagars; Liepājas teātra aktieri - Leons Leščinskis, Dace Makovska, Anita Kvāla; LNO solisti - Kristīne Zadovska, Jānis Apeinis, Rihards Mačanovskis un Jaunā Rīgas teātra aktrise Sandra Zvīgule.

Par muzikālo pavadījumu gādās ansamblis "Brokastis četratā"; Mārtiņš Zilberts (klaviere), Andis Klučnieks (flauta), Aivars Krastiņš - sitamie instrumenti, Jānis Stafeckis - kontrabass un vijolnieks Gidons Grīnbergs.

Jubilejas vakara gaitā būs iespējams iegādāties režisora grāmatu "Mēģinu būt atklāts" par zemāku cenu. Grāmata par Krodera dzīvi pirmoreiz tika izdota 1993. gadā, bet kļuvusi par bibliogrāfisku retumu, šogad tāpēc apgāds "Zvaigzne ABC" atkārtoti izdeva režisora autobiogrāfisko darbu ar Valmieras teātra direktores Evitas Sniedzes priekšvārdu un Oļģerta Krodera režijas darbu un lomu hroniku.

No 10. septembra līdz 30. novembrim Valmieras drāmas teātrī uz izstāžu Laipas būs aplūkojama fotomākslinieku Gunāra Bindes un Jura Kmina fotogrāfiju izstāde "Krodera teātris" - mākslas fotogrāfijas, kurās kopā ar Oļģertu Kroderu dažādos tēlos iejutušies Krodera aktieri.

Jubilejas vakars tiks raidīts tiešraidē LTV1 un Latvijas Radio 1.programmā. Tiešā translācija no Valmieras drāmas teātra būs dāvana visiem, kas vēlēsies būt kopā ar Oļģertu Kroderu un viņa dzīves teātri. Jubilejas vakars tiks parādīts tikai vienu vienīgu reizi un iemūžināts Latvijas televīzijas arhīvos.

"Tā būs īpaša diena, kad sabrauks aktieri no visas Latvijas, lai būtu kopā ar mūsu skatuves meistaru Oļģertu Kroderu," uzsver Valmieras teātra pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu