LNSO 85. sezonu atklāj ar "Šeherezadi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNSO

29.septembrī ar koncertu, kurā skanēs Rimska-Korsakova skaņdarbs "Šeherezade" un Čaikovska Vijoļkoncerts, savu 85.sezonu atklās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, informē orķestra komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Šajā koncertā, ko diriģēs orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons, Čaikovska Vijoļkoncertu atskaņos izcilais krievu vijolnieks Sergejs Krilovs. Abi mākslinieki ir izslavēti ar Čaikovska skaņdarbu svaigajām un dziļajām interpretācijām, un viņu partnerība šajā vakarā sola unikāli spilgtu muzikālo baudījumu! Savukārt no latviešu komponistu skaņdarbiem sezonas atklāšanas koncertu ieskandinās Jāņa Ivanova "Svinīgā prelūdija".

Vijolnieks Sergejs Krilovs
Vijolnieks Sergejs Krilovs Foto: Publicitātes foto / LNSO

21. oktobrī plkst.19 Lielajā Ģildē LNSO aicina uz vienīgo šīs sezonas koncertu "Šimkus un Šišons". Pianista Vestarda Šimkus un diriģenta Karela Marka Šišona ārkārtīgi veiksmīgā mākslinieciskā sadarbība LNSO koncertos iepriekšējās sezonās nu jau kļuvusi leģendāra. Šoreiz programmā izvēlēta vācu un itāļu mūzika – Šimkus atskaņos Bēthovena Ceturto klavierkoncertu, bet Šišona interpretācijā kopā ar Rosīni slaveno "Vilhelma Tella" uvertīru izskanēs Fēliksa Mendelszona Ceturtā simfonija, kuras tapšanu iedvesmojuši Itālijas ceļojuma iespaidi.

28. oktobrī uz koncertu "Latviešu komponistu jubilāru koncerts" LNSO īpaši aicina visus Latviešu mūzikas cienītājus. 2011. gadā četriem latviešu komponistiem tiek svinētas nozīmīgas jubilejas: Artūram Grīnupam un Romualdam Jermakam – 80, bet Paulam Dambim un Romualdam Kalsonam – 75.

LNSO kopā ar diriģentu Andri Vecumnieku no sirds sveic latviešu mūzikas klasiķus un aicina klausītājus pievienoties veltījuma koncertā. Kopā atcerēsimies skaistākās lappuses šo komponistu radošajās biogrāfijās. Koncerta soliste – pianiste Agnese Egliņa. Programmā: Artūra Grīnupa "Devītā simfonija", Romualda Kalsona svīta "Gadskārtu ieražu dziesmas", Paula Dambja "Simfonija", Romualda Jermaka Končertīno "Do-Mi-Sol" klavierēm un kamerorķestrim.

Biļetes uz LNSO koncertiem iespējams iegādāties Lielās ģildes un "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu