Liela interese par «Ērenpreisa» stendu lielākajā pasaules veloizstādē (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pasaules velonozares izstādē «Eurobike 2013», kas līdz šīs nedēļas beigām norisinās Vācijā, jau otro gadu piedalās uzņēmums «Ērenpreiss Original», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Uzņēmums Vācijā prezentē jauno «Ērenpreisa» velosipēdu kolekciju. Interese par Ērenpreisa velosipēdiem esot liela - publika novērtē velosipēdu klasisko dizainu, izpildījuma kvalitāti un zīmola vēsturisko izcelsmi.

SIA «Ērenpreiss Original» valdes priekšsēdētājs Toms Ērenpreiss skaidro, ka vēl 2011.gadā uzņēmuma pārstāvji brauca uz šo izstādi, lai mācītos no labākajām praksēm un iegūtu kontaktus, jo velosipēdi bija tikai tapšanas stadijā. Pagājušajā gadā uzņēmuma pārstāvji bija pirmie latvieši, kas vispār kādreiz ir piedalījušies šajā izstādē, un jau ar pirmajiem velosipēdiem guva publikas ieinteresētību un atzinību par padarīto.

«Šogad sadarbībā ar daudziem partneriem no visas pasaules spējam piedāvāt «Ērenpreisa» velosipēdus jaunā kvalitātē. Esam tos attīstījuši un pilnveidojuši, un to novērtē ne tikai Latvijā - šeit, «Eurobike 2013», «Ērenpreisa» stends ir ļoti apmeklēts, cilvēki ir ieinteresēti uzzināt vairāk gan par mūsu velosipēdiem, gan par uzņēmumu. Interese ir ļoti liela,» skaidro uzņēmuma vadītājs.

«Ērenpreisa» jaunajās velosipēdu kolekcijas velosipēdi būvēti, izmantojot jau pazīstamo un atzinību guvušo rāmja ģeometriju un jaunākās paaudzes materiālus un tehniskos risinājumus, tajā pašā laikā turpinot ieturēt labākās «Ērenpreisa» velotradīcijas un principus dizainā, ražošanā un visā uzņēmuma darbībā. Tiek piedāvāta arī īpaša, tieši «Ērenpreisa» velosipēdiem piemeklētu aksesuāru līnija, kas laika gaitā tiks arvien papildināta un pilnveidota.

«Eurobike» ir lielākais velosipēdu nozares notikums pasaulē, kur ik gadu satiekas visi nozīmīgākie nozares profesionāļi, lai uzlabotu un attīstītu savas biznesa iespējas.

Izstāde notiek Frīdrihshafenē, Vācijas dienvidos līdz 31.augustam, kur izstāžu zāles nolūkiem ir pielāgots izbijis milzīgs aviokomplekss ar 12 hallēm un 100 000 kvadrātmetru lielu teritoriju. Izstādē piedalās vairāk kā 1500 dalībnieku, un četru dienu garumā to apmeklē vairāk kā 50 000 interesentu.

«Ērenpreiss» «Eurobike» izstādē piedalās ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras sniegto atbalstu.

Jau ziņots, ka 2012.gadā pēc trīs gadu intensīva darba, lai atjaunotu «Ērenpreisa» velosipēda leģendu Latvijā, Gustava Ērenpreisa brāļa mazmazdēls Toms Ērenpreiss saražoja un tirdzniecībā laida četrus jaunus pilsētas velosipēdu «Ērenpreiss» modeļus.

Tirdzniecībā bija pieejami «Ērenpreisa» modeļi «Tom», «Gustav», «Paula» un «Greta».

30.gados Latvijā darbojās vairākas velosipēdu rūpnīcas un darbnīcas, viena no lielākajām bija «G.Ērenpreis velosipēdu fabrika», kas saražoja ap 40 000 velosipēdu gadā, un velosipēds «Ērenpreiss Original» vēl šodien tiek glabāts kā vērtīga relikvija.

«Ērenpreisa» vēsture aizsākās tālajā 1891.gadā, kad 5.augustā kādā Mazsalacas strādnieku Lībija un Annas Ērenpreisu ģimenē piedzima dēls, kuru nosauca par Gustavu. Viņš mūžībā aizgāja Vācijā, kur 1944.gadā bija devies bēgļu gaitās, 1956.gadā 65 gadu vecumā, tā arī neīstenojis savu sapni atgriezties dzimtenē.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Ērenpreiss Original» apgrozījums pērn bija 38 999 lati, bet peļņa - 6890 lati.

SIA «Ērenpreiss Original» dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. «Ērenpreiss Original» īpašnieki ir Ērenpreiss - 40%, Viesturs Masteiko - 40% un Mārtiņš Kvēps - 20%.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu