"Liels un mazs" grāmatas par draudzīgām cenām "Istabā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Galerijā "Istaba" (Rīgā, K.Barona 31a) no 7.septembra līdz 15.oktobrim notiks akcija "Mākslas grāmatas bērniem", kuras laikā izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas varēs iegādāties par īpaši draudzīgām cenām, informē Linda Lūse, galerija "Istaba".

Vai grāmata bērniem var būt īsta māksla? Izdevniecība "Liels un mazs" uz šo jautājumu nešaubīgi atbild - jā, var! Mākslas grāmatas bērniem nav reprodukciju albumi, bet oriģināli un izcili ilustrēti, kvalitatīvi dizainēti un iespiesti bērnu literatūras darbi, kas attīsta bērna emocionālo pasauli un veido gaumi.

"Liels un mazs" ienāca latviešu grāmatniecībā ar principu - veidot kvalitatīvu dažādību, izvēles iespēju. Izdevniecība aicina uzticēties bērnu spējām un intuīcijai mākslas un literatūras uztverē.

"Saskarsme ar mākslu bērnā paliek, tā ir kā augsne un sēkla dzīvei apziņas gaismā un kultūras piederībā,"

uzsver izdevniecības galvenā redaktore, dzejniece Inese Zandere.

Daudzas izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas guvušas nacionālā grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" atzinību, mākslinieki par tām saņēmuši Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā, Pastariņa prēmiju, Tallinas starptautiskās ilustrāciju triennāles un Starptautiskās bērnu un jaunatnes literatūras padomes Goda diplomus.

Foto: publicitātes

Mākslas kritiķis Jānis Borgs šogad žurnālā "Studija" Nr.78, vērtējot "Liels un mazs" grāmatas, raksta: "Reiņa Pētersona, Edmunda Jansona, Anetes Meleces un Jāņa Blanka sniegums: ducis izdevumu, kas nākuši klajā apgāda "Liels un mazs" paspārnē kopš 2005.gada līdz mūsu dienām. Man kā "lielajam bērnam" no redzētā priekā galva sagriežas. Mūsu grāmatas patiesi ir mākslinieciski un poligrāfiski augstvērtīgas. Un atbilst svētajam kritērijam - bērniem tikai visu to labāko. Vislielāko gandarījumu sniedz fakts, ka esam pārvarējuši jēlas krāsainības dominanti, kāda vērojama daudzviet pasaules praksē. Apgāds "Liels un mazs" ar saviem māksliniekiem pierāda laikmetīga un inteliģenta ceļa iespējamību."

Foto: publicitātes

Darba laiks galerijā: 12–20 / svētdienās - slēgts.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu