NFL maksās spēlētājiem 765 miljonus dolāru par smadzeņu satricinājumiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) Amerikā pēc tiesvedībā panāktās vienošanās samaksās bijušajiem spēlētājiem 765 miljonus dolāru kompensāciju par smadzeņu satricinājumiem, ceturtdien informēja iesaistītās puses.

Amerikāņu futbola līga finansēs medicīnisko palīdzību, kā arī izmaksās kompensācijas bijušajiem spēlētājiem vai viņu ģimenes locekļiem. NFL arī apņēmās piešķirt naudu pētījumiem spēlētāju drošības veicināšanai un segs tiesvedības izdevumus.

Tiesas norīkotais sarunu starpnieks Leins Filipss pastāstīja, ka tiesāšanās būtu dārga, ilga un grūti risināma tūkstošiem atsevišķo gadījumu dēļ, turklāt ar abām pusēm neskaidru iznākumu. Panākto vienošanos viņš nosauca par vēsturisku, jo tā nodrošinās kompensāciju visiem karjeru beigušajiem amerikāņu futbola spēlētājiem neatkarīgi no tā, vai viņi bija iesnieguši prasību tiesā.

Panākto vienošanos vēl jāapstiprina tiesai. Pusi summas NFL samaksās trijos gados, bet atlikušo daļu - turpmākajos 17 gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu