Latvijā grandiozs soula mūzikas šovs (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas festivāls «Live Fest 2013» 30. augustā noslēgsies Jūrmalā ar grandiozu «Sweet Soul Music Revue» šovu, kas radies kā veltījums laikmeta ievērojamākajiem amerikāņu soula mūzikas grandiem, kuri 1950., 60. un 70. gadu laikā, radījuši tādus muzikālus skaņdarbus, kas savu popularitāti nav zaudējuši pat šodien, informē «Live Fest» pārstāvji. Šova sākums plkst. 19:30

(papildināts viss teksts)

«Slade» ģitārists Deivs Hils par soulmūziku: «Pirms mēs vēl sākām spēlēt grupā, mēs ļoti daudz klausījāmies soul un R&B mūziku. Mani iemīļotākie mākslinieki bija Areta Franklina (Aretha Franklin), Džeims Brauns (James Brown), Stīvijs Vonders (Stevie Wonder) un Rejs Čārlzs (Ray Charles). Un tie ir tikai daži no vārdiem. Mēs mācījāmies šo izpildītāju dziesmas no galvas, no rīta līdz vakaram spēlējām soul mūziku. Tas bija mūsu ceļš. Manos jaunības gados mēs nemetāmies uzreiz sacerēt paši savu mūziku, sākumā mēs vācām muzikālo bagāžu. Tieši melno mūzika bija visiedvesmojošākā 60-70.gados. Līdz mūsu jaunais menedžeris Čass Čendlers (Chas Chandler) ieteica mums rakstīt pašiem savu mūziku. Mēs paklausījām profesionāļa viedoklim. Viss, kas mums sākumā sanāca tika radīts iedvesmojoties no soul mūzikas. Tas bija process. Tagad viss notiek savādāk, talkā nāk modernās tehnoloģijas un cilvēki lēnām aizmirst mūzikas saknes.»

Autentiskais un kaislīgais soula mūzikas šovs «Sweet Soul Music Revue» pasaules atzīnību ieguvis ar tādām dziesmām kā «Funny Funny», «Co-Co» un «Little Willy». Tas ir trīs stundu šovs, kura laikā klausītājiem ir iespēja doties neaizmirstamā muzikālā ceļojumā, kura laikā skan hiti no pasaules soula mūzikas ikonu, tādu kā Reja Čārlza (Ray Charles), Džeimsa Brauna (James Brown), Tīnas Tērneres (Tina Turner), Stīvija Vondera (Stevie Wonder), soula mūzikas ģēnija Reja Čārlza (Ray Charles) u.c. mākslinieku repertuāra.

«Sweet Soul Music Revue» sastāvā ir 9 mūziķi un 8 fantastiski vokāli no visas pasaules – Marites Dabasol-Smith no Filipīnām, Jimmy James no Ņujorkas, Derrick Alexander and Laeh Jones no Detroitas, Daniel Stoyanov no Sofijas (Bulgārijas) un dziedātājs, saksofonists Waldo Weathers no Nešvilas, kurš 15 gadus pavadījis muzicējot kopā ar soula mūzikas krusttēvu Džeimsu Braunu.

Biļetes nopērkamaswww.bilesuparadize.lv, kā arī «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā. Cena – no 12 latiem.

www.livefest.lv

«Sweet Soul Music Revue»
«Sweet Soul Music Revue» Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu