Rīgā Barona ielas svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 3.septembrī, Rīgā ar dažādām aktivitātēm notiks Krišjāņa Barona ielas svētki. Biedrības "Barona iela" rīkotais kultūras pasākums "Krišjāņa Barona ielas svētki" sadarbībā ar Barona ielas uzņēmumiem un kultūras iestādēm notiks Barona ielā posmā no Pilsētas kanāla līdz Ģertrūdes ielai. Kā informēja Latvijas Leļļu teātra mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja Rūta Birzleja, svētku laikā arī Leļļu teātrī būs gaidāmi svarīgi notikumi, jo plkst.11 notiks vismazākajiem skatītājiem paredzētā iestudējuma "Lācītis sirsniņā" pirmizrāde, savukārt plkst.13 tiks atklāta jaunā kases telpa, kurā īpaši domāts par interesantu un aizraujošu vidi bērniem.

Leļļu teātris

"Lācītis sirsniņā" ir izrāde, kas piemērota pirmajam teātra apmeklējumam. Izrāde, kas ir veltīta vismazākajiem skatītājiem, ir pilna mīļuma, gaišuma un dziedāšanas. Izrādes režisors ir Māris Koristins, komponists - Ungars Savickis, scenogrāfija - Pāvils Šenhofs, bet lomās piedalās Lienīte Osipova un Anrijs Sirmais.

Īpašs un ilgi gaidīts notikums būs teātra jaunās kases telpas atklāšana, kuru dizainere ir Gundega Zaķe-Cimža. Kases telpas atklāšanas dienā būs arī īpašas cenas biļetēm, jo no plkst.13 līdz 17 jebkuras biļetes cena būs pieci lati.

Barona ielas svētku laikā notiks arī divi Leļļu teātra rīkoti koncerti - plkst.12.30 uz teātra balkona muzicēs sikspārņu rokgrupa no izrādes "Pepija Garzeķe", savukārt plkst.22 Vērmanes dārza estrādē uzstāsies Leļļu teātra puišu un viņu draugu grupa "7 dēli".

Krišjāņa Barona muzejs un Vērmanes dārzs

Barona ielas svētku atklāšana paredzēta jau plkst.10, kam sekos dažādi pasākumi un aktivitātes visas dienas garumā. Krišjāņa Barona muzejs rīkos lekciju-ekskursiju par Krišjāņa Barona ielas vēsturi "Toreiz un tagad", Latvijas Dabas muzejs organizēs svētkiem veltītas izstādes "Ieži Barona ielā" un "Ko ēda senatnē", bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija rīkos jauno mākslinieku koncertus.

Pēc plkst.17 Vērmanes dārza estrādē uzstāsies mūzikas ansambļi un deju kolektīvi ar plašu un aizraujošu koncertprogrammu. Uzstāsies pūtēju orķestris un "Rīgas danču" klubs, būs iespēja vērot Latvijas Leļļu teātra uzvedumu "Nerātnās tautas dziesmas".

Visas dienas garumā Barona ielas uzņēmumi veidos dažādas akcijas un pasākumus savos veikalos, salonos un birojos, Vērmanes dārzā un Barona ielas pagalmos norisināsies meistardarbnīcas, lekcijas un dažādas citas norises ar iespēju piedalīties ikvienam svētku apmeklētājam.

Informācijas centrs

Informatīvā biroja teltī Barona un Elizabetes ielas stūrī pasākuma apmeklētāji varēs plašāk iepazīties ar svētku programmu un izvēlēties saistošāko no plašā pasākumu un norišu klāsta, kā arī piedalīties pilsētplānošanas uzņēmuma "Grupa93" rīkotajā praktiskās plānošanas meistardarbnīcā "Krišjāņa Barona ielas profils". Meistardarbnīcas mērķis ir interaktīva diskusija par Barona ielas kvalitātēm, problēmām un to iespējamiem risinājumiem.

Barona ielas svētku mērķis ir atklāt plašākai publikai šīs ielas bagāto vēsturi un kultūras mantojumu, demonstrēt ielas daudzveidību un krāšņumu mūsdienās, palielināt ielas popularitāti un spodrināt tās prestižu, veicināt sadarbību starp uzņēmumiem un iestādēm, kas atrodas Barona ielā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu