Venēcijas filmu festivālu atklāj Klūnija un Bulokas kosmosa trilleris (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venēcijas filmu festivāls trešdien iesākās ar aktieru Džordža Klūnija un Sandras Bulokas sirdi plosošo kosmosa drāmu «Gravity». 3D zinātniskās fantastikas trillerī Klūnijs un Buloka spēlē astronautus, kas pēc kosmosa kuģa avarēšanas izmesti atklātā kosmosā. Meksikāņu režisora Alfonso Kuarona kinolentē iekļauti šaušalīgi kadri no skafandru iekšpuses, kamēr astronauti strauji griežas izplatījumā un zaudē radiosakarus.

«Tā bija trakākā, dīvainākā un grūtākā filmēšanās, kāda man jebkad bijusi,» sacīja Buloka.

Savukārt Klūnijs stāstīja, ka esot «nodarbojies ar jogu un iedzēris, lai iejustos lomā». Visgrūtāk esot bijis «lēni kustēties, atdarinot kustības kosmosā, tajā pašā laikā ātri runājot».

Kuarons piebilda, ka filmēšanas komanda esot pieaicinājusi konsultantus un zinātniekus, lai pēc iespējas precīzāk attēlotu lidošanu kosmosā.

Venēcijas kinofestivāla direktors Alberto Barbera atklāja, ka pasākuma rīkotāji esot noskatījušies ap 3500 filmu, no kurām galu galā atlasīja 53 labākās. «Negaidiet amerikāņu kalniņus, taču mēs esam uzņēmušies dažus rūpīgi aprēķinātus riskus,» viņš teica.

Citas ilgi gaidītas pirmizrādes ir režisora Pītera Landesmena filma «Parkland» par ASV prezidenta Džona Kenedija slepkavību, kā arī Deivida gordona Grīna trilleris «Joe», kurā aktieris Nikolass Keidžs tēlo vardarbīgu bijušo cietumnieku.

70.Venēcijas kinofestivāls turpināsies līdz 7.septembrim. Par «Zelta lauvas» balvu sacentīsies 20 filmas.

Žūriju vada itāļu režisors Bernardo Bertoluči, kas vislabāk pazīstams ar 1972.gada filmu «Last Tango in Paris».

Festivālā dominē britu un amerikāņu kinolentes, kas atspoguļo «tumšu un nežēlīgu realitāti, kurā nav neviena optimisma stara», programmu raksturoja Barbera.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu