Raidījums «Zebra»: Pirmo reizi atceras vislabāk!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mammas un tēti, ņemiet pie rokas savus bērnus un jau šodien, pirms skolas sākuma, izstaigājiet ceļu uz skolu un mājup. 1.septembrī būs par vēlu!

«Pirmo reizi atceras vislabāk,» pārliecināts ir Pauls Timrots, TV raidījuma «Zebra» vadītājs. Aicinām vecākus būt atbildīgiem un laikus ierādīt bērniem iespējami drošāko ceļu uz skolu, pat ja tas ir nedaudz garāks.

Pirmo klašu skolēni parasti vēl nav piemēroti patstāvīgai dalībai ceļu satiksmei tās sarežģīto situāciju dēļ un atbilstoši savam vecumam ir ātri nogurdināmi. Mazā auguma dēļ viņi nevar labi pārskatīt apkārtni un arī paši nav pietiekami labi ieraugāmi. Tādēļ nereti notiek avārijas, kurās cieš pēkšņi uz ielas starp mašīnām izskrējuši bērni. Vecākiem vajadzētu pašiem pamēģināt pietupties, lai saprastu satiksmi no bērnu redzes leņķa.

Pastāstiet bērnam, kuras ir piemērotas vietas ielas šķērsošanai. Tai pašā laikā svarīgi atgādināt, ka arī uz gājēju pārejām jābūt uzmanīgam, jo ne visi autovadītāji ievēro Ceļu satiksmes noteikumos norādīto par priekšrokas došanu.

Tāpat būtu lietderīgi izskaidrot, kādēļ ejot pa ielu, nav ieteicams austiņās klausīties mūziku. Tādējādi bērns satiksmi uztver tikai ar redzi, taču viņam ir būtiski to arī dzirdēt.

Rūpējieties, lai bērns savlaicīgi iziet no mājām, tādējādi samazinot kļūdu iespēju, kas rodas steigas dēļ!!

Sagatavošanās ceļam uz skolu ir vecāku uzdevums, kurā jāiegulda daudz laika, pacietības un iejušanās spēju. «Pat ja skolā bērns iemācīsies galvenos satiksmes drošības principus, ceļu uz skolu viņam pratīs ierādīt tikai vecāki», uzsver P.Timrots.

Visspilgtākais piemērs bērniem ir vecāki. Tāpēc... Vecāki, ejot pa ielu, vienmēr rādiet bērniem labu piemēru, pat ja tie nav jūsu bērni!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu