Vidusslānis atsācis pirkt jaunas automašīnas (65)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunu vieglo automašīnu tirgū atkal ir vērojama lejupslīde - šogad jaunus automobiļus Latvijā iegādājušies par gandrīz 10% mazāk nekā pērn. Tikmēr auto tirgotāji prognozē, ka līdz gada beigām situācija mainīsies un to ietekmēs arī gaidāmā eiro ieviešana, jo cilvēki vēlēsies iztērēt latus, ziņo LNT «900 sekundes».

Situācija jaunu auto pārdošanas jomā pagaidām ir ar lejupejošu līkni – šogad septiņu mēnešu laikā ir nopirktas gandrīz par 500 automašīnām jeb 7% mazāk nekā pērn. Galvenais sarukuma iemesls: daudz kūtrāk savu auto parku šogad atjaunojuši uzņēmumi, krietni mazāk bijis arī lielu valsts līmeņa iepirkumu.

Taču pamazām jaunus auto atkal sāk pirkt privātpersonas, informē Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Andris Kulbergs. Arī bankas sākušas piešķirt kredītus automašīnu iegādei.

Piemēram pagājušajā mēnesī 60% no jaunu auto pircējiem iegādājušies līzingā, un šāds skaitlis neesot bijis kopš sākusies krīze. Iemesls tam: cilvēkiem ir parādījusies stabilāka sajūta par nākotni, uzskata autotirgotāji. Pirktāko auto topa augšgalā ir Volkwagen, Peugeot un Toyota.

Izvēlas auto ar atlaidi

Esot vēl viena tendence: iegādājoties jauno auto, gluži kā lielveikalos, cilvēki labprāt izvēlās preci ar atlaidi. Bonuss robežās no diviem līdz četriem tūkstošiem eiro nospēlē par labu tam autotigotājam, kurš šādu atlaidi ir gatavs piešķirt.

Tikmēr jaunu automobiļu tirgotāji pieļauj, ka līdz gada beigām kritumu auto tirgū izdosies apslāpēt un nopirkto jauno auto skaits sasniegs pērnā gada rādītājus un tajā var palīdzēt eiro ieviešana. Ko līdzīgu jau sākuši novērot lietoto automašīnu tirgū. Pēdējos mēnešos par 20% kāpis pārdoto auto skaits un to tirgotāji saista ar eiro ieviešanas tuvošanos.

Uz nākamo gadu auto tirgotāji skatās pozitīvi – Igaunijas tirgus jau esot pierādījis, ka pēc eiro ieviešanas cilvēki sāk justies stabilāk, uz nākotni skatās optimistiskāk un biežāk izšķiras par lielākiem pirkumiem.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu