Staru trase pulcinās līdz 230 motosportistu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šosestdien un svētdien pulksten 12.00 Daukstu pagastā, Staru mototrasē, noritēs 8.Latvijas čempionāts motokrosā visās motociklu klasēs, motocikliem ar blakusvāģiem un arī kvadru klasēs. Sacensības organizē Latvijas Motosporta federācija, tās komentēs Normunds Fogelis. «Dzirkstelei» viņš saka, ka Staru trase sportistiem un skatītājiem ir iemīļota.

Pirmā sacensību diena lielākoties būs veltīta sacensībām jauniešu konkurencē. Svētdien varēs vērot meistaru sacensības.

«Dalībai sacensībās iepriekš neviens nepiesakās, bet parasti cenšas atbraukt visi Latvijas labākie motosportisti. Šis būs Latvijas čempionāta noslēguma posms. Būs noteikti arī dalībnieki no Igaunijas, Somijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Daži krievu sportisti visu vasaru Latvijā vien dzīvo, piedaloties sacensībās. Starp viņiem ir spēcīgi sportisti. Staru mototrase ir laba, sacensības tajā būs sīvas. Cīnīsies savā starpā ne tikai sportisti, bet arī sporta klubi. Paredzams, ka sacensībās piedalīsies līdz 230 sportistu. Parasti Latvijas čempionātos tā ir,» «Dzirkstelei» saka sacensību tiesnesis Guntis Blūms.

Intars Sabulis, kurš uztur Staru mototrasi kārtībā un gatavo to sacensībām, «Dzirkstelei» saka, ka šoreiz sacensību trase būs īsāka. Tam ir viens nolūks - lai sportisti pēc iespējas vairāk būtu skatītāju redzeslokā.

«Gaidāmas ir sīvas cīņās. Labākie daudzās klasēs jau ir noskaidroti, bet ir arī tādi, kam pietrūkst punktu, lai kļūtu par čempioniem. Sen tā nav bijis, ka Latvijas čempionāta pēdējais motokrosa posms daudziem sportistiem būs izšķirošais,» stāsta I.Sabulis.

Skatītāji šīs sacensības varēs apmeklēt par maksu, biļetes cena - 3 lati. Taču bērniem no 8 līdz 14 gadu vecumam, kā arī pensionāriem un invalīdiem biļete maksās tikai latu. savukārt bērni līdz astoņu gadu vecumam varēs nākt līdzi vecākiem un skatīties sacensības par brīvu. Par auto stāvvietu būs jāmaksā lats.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu