Pirmizrāde "Dirty Deal Teatro" – "Kucēni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2. septembrī plkst. 19 nevalstiskajā teātrī "Dirty Deal Teatro" (Spīķeri, Maskavas iela 12, korpuss 2) ieraudzīsiet jaunā režisora Elmāra Seņkova pirmizrādi "Kucēni". Izrāde veidota pēc Parīzē dzīvojošās serbu rakstnieces Bilanas Sbrļnovičas lugas "Ģimenes stāsti" motīviem.

Izrāde stāsta par trīs bērniem, kas atrod slēptuvi, kur var nodoties ģimenes spēlēm, sadalot pienākumus – tēvs, māte un dēls. Viņu spēlē ielaužas negaidīts viesis - Ksenija, kura ir zaudējusi valodu un izvēlas spēlēt kucēna lomu. Kopīgi bērni izspēlē ģimenes situācijas, kuras veido paši pēc savām vēlmēm un iegribām, kā arī iepazītajiem ģimeņu modeļiem. Situācijas, kuras bērni izspēlē, atklāj skaudrus stāstus no pieaugušo dzīves, tās ir radītas tik patiesi, cik vien to var bērns.

Režisors Elmārs Seņkovs par topošo izrādi stāsta: "Serbu rakstnieces stāsts par četriem bērniem, kuri spēlē pieaugušos, ir iespēja ieskatīties, kādi mēs esam un bijām.

Tas būs ceļojums mūsu bērnības ainās, kur tiekamies ar sapņiem, instinktiem, cerību, nodevību un patiesu draudzību."

Izrādes radošā grupa vasaras sākumā devās kopīgā nometnē uz Kuldīgu. Tur, ārpus ikdienišķām rūpēm, viņi atcerējās savus bērnības piedzīvojumus, kas tagad bērnos saglabājies īsts. Darba grupa kopīgi mēģināja vēlreiz izdzīvot bērnību, saprast, kādas bija viņu ģimenes. Kas mūs izveido tādus, kādi esam? Darbs ar materiālu liek domāt, kāpēc bērni mēdz būt tik nežēlīgi un cik patiesībā pieaugušie mēdz būt bērnišķīgi, paši to nenojaušot.

Izrādes radošā grupa: režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfs Reinis Dzudzilo, tērpu māksliniece Krista Dzudzilo, tulkojusi Aija Uzulēna. Spēlē: Sanita Pušpure, Jurijs Djakonovs, Ieva Aniņa, Jurģis Spulenieks.

2., 4. un 12. septembrī plkst. 19. Biļešu cena 5 LVL/3 LVL (skolēniem, studentiem, pensionāriem). Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, www.bilesuparadize.lv vai teātrī pirms izrādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu