Sony revolūcija telefonu kameru jomā (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Eiropas lielākajā tehnoloģiju šovā IFA, kas ik gadu notiek septembra sākumā Berlīnē, Sony prezentēs ne tikai viedpulksteni SmartWatch 2, bet arī kādu vēl revolucionārāku viedtālruņu aksesuāru.

Vēl nekas oficiāli nav paziņots, taču The Verge vēsta par līdz šim neredzētu fotografēšanas rīku - QX bezvadu objektīvu-kameru.

Ja runas un nopludinātā informācija atbilst patiesībai, tad Sony inženieri ir izstrādājuši kaut ko līdzīgu Samsung Galaxy fotokamerai un tai pašā laikā kaut ko unikālu.

Galaxy Camera būtībā ir fotoaparāts, no kura var piezvanīt, turpretim QX objektīvs būs atsevišķs aksesuārs, kurā bez lēcas ietilpst arī sensors un attēlu apstrādes procesors, kā arī īpašs stiprinājums, lai uzparikti varētu nostiprināt uz viedtālruņa korpusa. Pie tam - ne tikai Android, bet arī iOS ierīces.

Kad tas darīts, tad caur bezvadu savienojumu objektīvs sazinās ar telefonu un tā skārienjutīgais ekrāns sāk kalpot kā skata meklētājs.

Baumo arī, ka Sony vienlaicīgi atklās divus dažādus QX objektīvus. Viens būšot 18 megapikseļu CMOS sensora f3.3-5.9 objektīvs ar desmitkārtīgu palielinājumu, savukārt otrs būs paredzēts īpaši kvalitatīvu fotogrāfiju uzņemšanai ar 20,2 megapikseļu Exmor R sensoru un f1.8 Carl Zeiss lēcu.

Kā atzīmē The Verge, ar šiem aksesuāriem Sony varētu būt trāpījis ienesīgā tirgus nišā, jo līdzšinējās kompaktās kameras ar WiFi atbalstu nav ērtas lietošanā, savukārt viedtelefoni pat ar labākajām kamerām vēl nenodrošina labas kvalitātes attēlus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu