To es gribētu Rīgā redzēt!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apzināti provocēju mūsu sporta draugus, kurus tad, kad biju zēns, sauca kar ķīvuļiem, īpaši tos, kas visu zināja labāk par sportistiem un treneriem. Tagad, kad latviešu valoda kļūs par latvijiešu, mums ir fani. Šajā attēlā, kas ir kā glezna, redzam vienu no pasaules sporta vēstures lieliskākajiem šķēpmetējiem čehu Janu Žeļezniju, iesauktu par Jāni Dzelzi, līdzīgi Jānim Lūsim, kuru dēvēja par dzelzs Jāni.

Kopā ar lielisko skatītāju pārpildīto Gēteborgas stadionu, kuram blakus ir arī sporta halle. Es gribētu redzēt, ka tāds stadions būtu blakus Arēnai Rīga, kas tiktu nosaukta latviešu milža Jāņa Krūmiņa vārdā, un šādu stadionu sacensībām un tautas svētkiem, kas tiktu nosaukts Ineses Jaunzemes vārdā.

Tagad šajā laukumā Rīgas šeptmaņi vispirms sabūvēja savu volgu garāžas un TP burbuļu pūšanas laikā - jaunceptie bagātnieki debesskrāpju virsotnes un krievu miljardiera banku. Un ja vēl būtu patiess šķēpmetēju klubs, saskaņā ar Seulas olimpisko spēļu laikā iedibinātajām sportiskās ģimenes tradīcijām.

Tāds, kāds somiem ir Kuortanē netālu no Helsinkiem, uz kuru plūst sportošanas kāra jaunatne no tuvākām un tālākām somu zemes vietām.

Ļoti ceru un turu īkšķi, lai Latvijas šķēpa skolas pārstāvji tiktu vakara sacensībās un tur tēmētu uz kādu medaļu. Koncentrējoties, kā savā laikā man teica leģendārā čehu vingrotāja Vera Časlavska, uz nevainojamu tehnisko izpildījumu. Viņa vēl piebilda - ja tas atnes uzvaru, tad jāpriecājas, ja nē - tad jādomā, kur bija kļūda.

Tikmēr pie savas jaunās grāmatas par šķēpa mešanas tehnikas galvenajiem akcentiem un tehnikas niansēm strādā Valentins Mazzālītis. Izstudējis visu pasaules labāko sasniegumu detaļas un tehnikas īpatnības. To viņš darīs arī tagad, skatoties sacensības Korejā.

Kaut man Daliņa kājas būtu - dziedāja tūkstošiem latviešu un piedalījās soļošanas sacensībās. Parādījās jauns guru soļošanā Fadejevs. Kur viņš tagad un kur soļotāji, kuriem nevajag ledus halles vai dārgu ancuku? Esmu dzirdējis, ka kādreiz arī viņi domājuši par soļotāju klubu. Žēl, ka neizdomāja. Toties Ķegumā un citur ierīkotas CO2 izmešu fabrikas un motoru tracināšana, kurus Latvija neražo. Par kādu naudu tas notiek?

Skonto futbola stadionu arī izķēmo tā tukšās skatītāju tribīnes. Latviešiem nevajag lētus masu sporta veidus, kā vieglatlētiku, futbolu, volejbolu un basketbolu. Tikai tādus, kas dārgi un kur šeptmaņi var lielu naudu apgrozīt un saņemt "otkatu" - tā tagad sauc likumīgos kukuļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu