Ogrei nav naudas tualetēm pilsētas centrā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc Ogres novada domes deputātu Egila Helmaņa, Dzintras Mozules un Ilgas Vecziediņas atklātās vēstules saņemšanas, kur tika pārmesta vienaldzīgā attieksmi pret jaunas sabiedriskās tualetes celtniecību Ogrē, atbildi sagatavojis Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs.

«Savā vēstulē deputāti, kuri bija ievēlēti domē arī iepriekšējā sasaukumā, bet I.Vecziediņa domē darbojas jau no 1997.gada marta, uzsver to, ka viņi vairākkārt ir mēģinājuši tualešu jautājumu aktualizēt. Tomēr gribu piebilst, ka tieši no šiem deputātiem līdz šim nekad neesmu saņēmis nevienu ierosinājumu par tualešu būvniecību Ogrē,» jau pretrunā atklātās vēstules autorus nostāda Bartkevičs. Piebildīsim, ka atklātās vēstules teksts atrodams šī raksta pielikumā.

Ogres novada pašvaldības vadītājs gan atzīst, ka sabiedriskās tualetes tiešām ir aktuāls jautājums pilsētā, taču Bartkevičs vienlaikus atgādina, ka tieši pilsētas centrā publiskās tualetes tomēr ir pieejamas. Ogres Kultūras centrā tualetes ir atvērtas no plkst.6 līdz 23, savukārt kopš šā gada augusta ir atjaunota tualešu darbība Ogres autoostā, un tās ir pieejamas no plkst.7 līdz 19. Darbojas arī tualete Ogres dzelzceļa stacijas teritorijā. «Pašlaik sarunās ar AS «Latvijas Dzelzceļš» pārstāvjiem tiek meklētas iespējas pagarināt šīs tualetes darba laiku. Pārvietojamā tualete visu diennakti funkcionē maršrutu autobusu galapunkta tuvumā Skolas ielā 20 (pie katlumājas). Lielu pasākumu laikā to norises vietās tiek novietotas pārvietojamās tualetes,» piebilst Bartkevičs.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs akcentē norāžu daudzumu trūkumu, kas informētu iedzīvotājus un pilsētas viesus par sabiedrisko tualešu atrašanās vietām. «Tas jau tuvākajā laikā tiks izdarīts,» sola pilsētas mērs.

Atgriežoties pie atklātās vēstules pamatidejas, proti, sabiedrisko tualešu izbūve pilsētas skvērā, no Ogres būvvaldes esot saņemta informācija, ka, izstrādājot Bērzu alejas rekonstrukcijas skiču projektu, Bērzu alejas un Zinību ielas krustojuma tuvumā paredzēta vieta jaunas publiskās tualetes būvniecībai. Savukārt pašvaldības aģentūra «Mālkalne» min vairākas vietas pilsētā, kur varētu izvietot sabiedriskās tualetes, norādot, ka praktiski visā Ogres pilsētas centrālajā daļā ir pieejami pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes tīkli, kas ir būtiski labvēlīgs nosacījums tualešu dislokācijas vietas izvēlei, un atgādinot, ka vietas izvēlei noteicošais faktors ir zemes piederība – tualešu būvniecībai jāizvēlas kāds no pašvaldībai piederošajiem zemes gabaliem. Par atbilstošām vietām varētu būt Mālkalnes prospekts 34 – blakus pašlaik būvniecības stadijā esošajam satiksmes aplim, Mālkalnes prospektā 1b – kādreizējā kanalizācijas sūknētavas ēkā, kas šobrīd ir privātīpašums, Skolas ielā 20 vai 25, Brīvības iela 17, Amatnieku iela 1a, Ogres pilsētas skvērā aiz Ogres Mākslas skolas, Ausekļa prospektā 2.

«Viens no risinājumiem varētu būt arī pārvietojamo bioloģisko tualešu izvietošana pilsētas teritorijā, kā arī labiekārtotu konteinertipa tualešu uzstādīšana vietās, kur tās iespējams pievienot pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem. Manuprāt, šādu tualeti būtu lietderīgi ierīkot teritorijā starp autoostas ēku un dzelzceļu, un tā varētu darboties diennakts režīmā,» turpina Bartkevičs.

Saistībā ar finansējuma piešķiršanu jaunu tualešu būvniecībai lēmumu, kā norāda Bartkevičs, pieņem nevis domes priekšsēdētājs vienpersoniski, bet gan visi domes deputāti. «Ja finansējums šim mērķim tiks piešķirts, tad tualešu būvniecības ieceri varēs realizēt, taču nedrīkst aizmirst, ka mūsu kopējais maciņš ir viens un, būvējot un uzturot papildu tualetes, nāksies samazināt līdzekļu apjomu citām no pašvaldības budžeta finansētajām jomām,» atbildi uz trīs domes deputātu atklāto vēstuli noslēdz Bartkevičs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu