Rēzija Kalniņa būs Dītriha, Skrastiņš - Džons Neilands

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

31. augustā sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī, kad paredzētas trīs pirmizrādes – "Marlēna" Lielajā zālē, "Gūsteknis pilī" Mazajā zālē un "Dullais" Kamerzālē. Vienlaikus sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Ādolfa Alunāna oriģināldramatiskās pasakas ar Raimonda Paula mūziku "Džons Neilands" atjaunojuma izrādēm sezonas izskaņā jūnijā, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

26.novembrī Lielajā novembrī gaidāma Raimonda Paula, Evitas Mamajas un Leona Brieža mūzikla "Marlēna" pirmizrāde ar Rēziju Kalniņu titullomā.

Dievišķā Marlēna Dītriha – viņa bija visspožākā no kinozvaigznēm. Viņa kļuva par elku gan vīriešiem, gan sievietēm. Viņa spēlēja eņģeļus un padauzas. Viņa noteica laikmeta modi. Viņa bija sapņu sieviete. Vēl joprojām viņa ir ikona. Sieviete – noslēpums. Viņas noslēpums pieder viņai vienai. Šis ir mēģinājums tam pieskarties.

Līdzās Marlēnas Dītrihas atveidotājai Rēzijai Kalniņai lomās iejutīsies Artūrs Skrastiņš (Ērihs Marija Remarks, rakstnieks), Ģirts Ķesteris (Žans Gabēns, aktieris), Artis Robežnieks (Ernests Hemingvejs, rakstnieks), Indra Briķe (Lenija Rīfenštāle, kino režisore), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Marija Riva, Marlēnas meita), Aldis Siliņš (Džozefs fon Šternbergs, kino režisors), Ieva Pļavniece (Grēta Garbo, aktrise), Ērika Eglija (Koko Šanele), Mārtiņš Počs (Čārlijs Čaplins, aktieris, režisors), Inita Dzelme (Vivjēna, Marlēnas asistente), Gints Andžāns un Dainis Grūbe (zaldāti, lokāla apmeklētāji utt.). Pie klavierēm - Maestro Raimonds Pauls. Mūziklu iestudē režisore Inese Mičule.

Režisors Kārlis Auškāps iestudēs izrādes "Gūsteknis pilī" un "Džons Neilands"
Režisors Kārlis Auškāps iestudēs izrādes "Gūsteknis pilī" un "Džons Neilands" Foto: LETA

15. novembrī Mazajā zālē notiks Raimonda Staprāna dokumentāldrāmas "Gūsteknis pilī" pirmizrāde.

Pagātni nevar atgriezt, bet var mēģināt izprast. Līdz ar silto, saulaino pavasari 1940. gada 17. jūnijā Rīgas ielās parādās tanki ar sarkani krāsoto zvaigzni uz bruņu torņiem. Vēl paliek cerības, ka mūsu valsts ir patstāvīga, neatkarīga un brīva un tāda arī paliks. Bet ko var izdarīt mazā Latvija, kad iet bojā lielās Eiropas valstis? Vēstures gaita ir neapturama, un cilvēks tik ātri pierod pie važām. „Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās” – cilvēks, kurš teicis šos katram latvietim zināmos vārdus, izolēts no ārējās pasaules un pilnīgi ignorēts, mīt Rīgas pilī. Viss ir jau iepriekš nolemts – kā izrāde, kā traģikomisks leļļu teātris. Jauniestudējumā lomas uzticētas Jurim Kalniņam, Pēterim Liepiņam, Gintam Grāvelim, Laurim Dzelzītim, Jurim Bartkevičam un Pēterim Šogolovam. Režisors - Kārlis Auškāps.

16. novembrī Kamerzālē izrādi "Dullais", kas veidota pēc Sudrabu Edžus darba motīviem, piedāvās režisori Mārtiņš Eihe un Krista Burāne.

Dullais. Tā viņu mīļi sauc mamma. Viņš ir "savādāks" - sarežģītāks, vienkāršāks, tiešāks. Arī divdesmit piecu gadu vecumā viņš ir liels, neveikls, mīļš bērns. Dullā tēvs, sapratis, cik "savādāks" ir dēls, drīz pēc dzemdībām viņus pameta.

Dullais dzīvo kopā ar mammu kādā noslēgtā Latvijas mazpilsētā. Mamma ir skolotāja. Pēc kāda traģiska notikuma mamma ir spiesta pieņemt lēmumu, ka Dullajam ir jādodas prom. Pēdējo nakti Dullais pavada pagalmā zem vecās ābeles, kura apsala tajā ziemā, kad viņš dzima, un ne reizi pēc tam nav uzziedējusi. Lomās iejutīsies Esmeralda Ermale, Lauris Subatnieks, Elīna Dzelme un Artūrs Dīcis.

31. augustā sāksies arī biļešu iepriekšpārdošana uz Ādolfa Alunāna oriģināldramatiskās pasakas ar Raimonda Paula mūziku "Džons Neilands" atjaunojuma izrādēm sezonas izskaņā jūnijā.

Izrādes "Džons Neilands" atjaunojumā titullomu spēlēs aktieris Artūrs Skrastiņš
Izrādes "Džons Neilands" atjaunojumā titullomu spēlēs aktieris Artūrs Skrastiņš Foto: LETA
Joku luga no Ādolfa Alunāna "Džons Neilands" ir Dailes teātra leģenda, ko vērts atdzīvināt.

Izrādes atjaunojums Kārļa Auškāpa režijā ar pa daļai pavisam jaunām dekorācijām un pa daļai pavisam jauniem aktieriem būs ekskluzīva iespēja atkal satikties ar vienu no savulaik visvairāk skatītajām un visilgāk spēlētajām Dailes teātra izrādēm – tikai 10 izrādēs sezonas noslēgumā jūnijā!

Titullomu atveidos Artūrs Skrastiņš, pārējās lomās - Ieva Segliņa (Leontīne, viņa meita), Jānis Paukštello (Klumpočs, pilsētas balbieris), Intars Rešetins (Jurģis, augļotājs), Pēteris Liepiņš (Anspēka tēvs, vecs zvejnieks), Artis Robežnieks (Reinhards, viņa dēls), Rēzija Kalniņa (Trīne, istabmeita), Ģirts Ķesteris (Griborskis), Mārtiņš Počs (Jākobsons), Harijs Spanovskis (Ierēdnis iz guberņas pilsētas), Ērika Eglija (Eisbeina kundze, kāda miesnieka sieva), Lauris Subatnieks (Kāds policijas ierēdnis), Aldis Siliņš (Kāds sulainis) un Dainis Gaidelis (Suflieris). Solo kvartets dziedāšanas biedrībā būs Valdis Liepiņš (Felzners), Lauris Dzelzītis (Dreifelds), Gints Grāvelis (Bauers) un Kristaps Rasims (Upmans).

Šobrīd pārdošanā pieejamas 9 izrādes – 10., 12., 13., 15., 16., 17., 19., 20. un 21. jūnijā.

Dailes teātris turpina piedāvāt arī ikmēneša izrādes par īpašām cenām – 1. novembrī uz komēdiju „Manu sievu sauc Moriss” visu biļešu cena būs 3 un 4 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu