Pēdējo reizi rādīs Hermaņa iestudējumu «Klusuma skaņas» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas, 27. augusta, piecus vakarus pēc kārtas Ķīpsalas hallē Jaunais Rīgas teātris (JRT) skatītājiem pēdējo reizi demonstrēs izrādi «Klusuma skaņas», ko teātris un režisors Alvis Hermanis iestudēja 2007.gadā sadarbībā ar teātra festivālu «spielzeit'europa»/«Berliner Festspiele».

Iestudējuma pasaules pirmizrāde notika 2007.gada 9.novembrī Berlīnē un 22.novembrī Rīgā. Kopā ar režisoru Hermani «Klusuma skaņas» veidojusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece Monika Pormale, izrādes vizuālais noformējums nav iedomājams arī bez Māras Brašmanes fotogrāfijām.

Izrādē piedalās aktieri Guna Zariņa, Sandra Zvīgule, Inga Alsiņa-Lasmane, Liena Šmukste, Jana Čivžele, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Kristīne Krūze, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, Ivars Krasts, Varis Piņķis, Ģirts Krūmiņš un Andris Keišs.

Latvijā nospēlētas 90 «Klusuma skaņu» izrādes, bet citviet pasaulē «Klusuma skaņas» rādītas 89 reizes. Šī izrāde savaldzinājusi dažādu tautību un vecuma skatītājus Vācijā, Austrijā, Šveicē, Beļģijā, Nīderlandē, Čehijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Itālijā, Grieķijā, Ungārijā, Rumānijā, Kanādā un Jaunzēlandē.

«Klusuma skaņas» ir izrāde par jaunību, par zaudēto nevainību. Arī par īpašu laiku, kāds bija 60.gadu beigas, kad cilvēkus vēl vienoja ilūzijas par kolektīvu laimi.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu