Tagad Edgars Zveja saullēktu sagaida ar kaijām Getliņu izgāztuvē (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdienu rītos LNT raidījums «Ģimenes ligzda» turpina informēt par visu, kas ir saistīts ar mājas labiekārtošanu, ekonomiju un jaunu risinājumu pielietošanu ikdienas dzīvē. «Ģimenes ligzdas» vadītāji - ilggadējais televīzijas raidījumu vadītājs Edgars Zveja ar savu partneri Plūmīti jaunākajos raidījumos centušies noskaidrot kādas spuldzes šobrīd ir labākās, kā tumšos rudens vakarus var izgaismot ar sensoru palīdzību, kā samazināt rēķinus par apsaimniekošanu, elektrību un ūdeni.

Ilggadējais makšķerēšanas eksperts Edgars Zveja nu jau kādu laiku iejuties jaunā ampluā, vadot raidījumu «Ģimenes ligzda». « Mana dzīve ir sagriezusies otrādi, jo tagad uz to skatos no reālās puses. Ja kādreiz man rīts varēja sākties laivā, vērojot saullēktu, tad tagad es to mēdzu sagaidīt ar kaijām Getliņu izgāztuvē.

Tagad Edgars Zveja saullēktu mēdz sagaidīt ar kaijām Getliņu izgāztuvē.
Tagad Edgars Zveja saullēktu mēdz sagaidīt ar kaijām Getliņu izgāztuvē. Foto: Publicitātes foto

Mēģinu rast atbildes uz elementāriem jautājumiem, kuri skar visus. Kontaktējos ar apsaimniekotājiem un dažādiem ekspertiem, lai noskaidrotu zelta vidusceļu. Sadzīviskās problēmas mums bieži bojā omu, bet, lai noskaidrotu īstenību, nākas patērēt daudz laika un nervu, kas mūsdienās ir deficīts. Esmu uzņēmies būt par vidutāju un tagad mana galva kūp no informācijas daudzuma, kuru nākas apstrādāt un rast optimālāko risinājumu. Esmu uzsācis arī eksperimentēt, jo raidījuma formāts man to atļauj.

Šobrīd Edgars veic eksperimentu, ko labāk darīt ar vecajām sadzīves lietām
Šobrīd Edgars veic eksperimentu, ko labāk darīt ar vecajām sadzīves lietām Foto: Publicitātes foto

Piemēram, strīdējāmies ar Plūmīti par dzeramā ūdens kvalitāti, vieni saka, ka ūdeni no krāna var dzert nevārītu, citi, ka dzeramais ūdens pudelēs ir tas pats krāna ūdens tikai par lielu naudu, vēl kāds uzskata, ka tīrākais un veselīgākais ir avota ūdens, bet kā ir īstenībā? Nolēmu veikt eksperimentu, kura rezultāti varētu interesēt ikvienu. Paņēmu ūdeni analīzēm no četrām neatkarīgām vietām, vienu no sava dzīvokļa Rīgā, otru no kolēģa Carnikavā, kuram ir sava spice, trešo no populāra avota Siguldā, bet ceturto no ezera Rīgas mikrorajonā pie Gaiļezera slimnīcas, jo tam bieži braucu garām. Tā bija spontāna ideja, jo biju redzējis tur cilvēkus peldamies un ziemā makšķerējot. Kad ar kamerām pienācām pie ūdens, krastā mūs sagaidīja beigta žurka! Padomāju, te nu gan būs sensācija un piepildīju pudeli laboratorijai. Tagad esmu saņēmis oficiālus analīžu rezultātus un varu tos publiskot:

Edgars noskaidrojis, kādu ūdeni labāk dzert
Edgars noskaidrojis, kādu ūdeni labāk dzert Foto: Publicitātes foto

1. Paraugs no krāna pilsētā izrādījās vispiemērotākais dzeršanai, lai arī tur tika konstatēts neliels dzelzs piejaukums, tas atbilda visiem kritērijiem.

2. Paraugs no spices Carnikavā izrādījās stipri zem vidējā līmeņa, tas bija stipri duļķains un saturēja paaugstinātu amonija jonu daudzumu, kas kādam var kaitēt veselībai, bet vislielākās problēmas radīt baltai veļai, kas pēc mazgāšanas var palikt dzeltena.

3. Parauga analīžu rezultāti no Svētavota Siguldā, noteikti šokēs daudzus avota ūdens lietotājus. Ūdens pēc sava sastāva ir ļoti tīrs, bet tā kā tas kādu brīdi tek pa virszemi, paspēj sevī uzkrāt daudz organisko vielu atliekas, kas var radīt problēmas vēderā un lietotājam piedot «ātras kājas», šādu ūdeni pirms dzeršanas obligāti ir jāvāra.

4. Paraugs no ezera Mežciemā izrādījās ne mazāk interesants, kā visi iepriekšējie. Lai arī tam apkārt ir daudzstāvu mājas un krastā guļ beigtas žurkas, pats ūdens sastāvs izrādījās labs vai pat teicams.

Edgars atradis atbildi uz jautājumu - vai var peldēties ūdenī, kur pabijusi beigta žurka
Edgars atradis atbildi uz jautājumu - vai var peldēties ūdenī, kur pabijusi beigta žurka Foto: Publicitātes foto

Tā nu mans ūdens eksperiments beidzās ar atziņu, ka Plūmītei izrādījās taisnība, vismaz Rīgā krāna ūdens ir ļoti tīrs un to var dzert pat nevārītu, kaut gan es drošības pēc tomēr pavāru.

Sen jau gribēju palīdzēt mammai atbrīvoties no vecām un nevajadzīgām lietām, bet kur tās vest, cik un kam maksāt? Šobrīd veicu jaunu eksperimentu, lai to visu noskaidrotu,» savu uzkrāto pieredzi par aktuālām sadzīves lietām atklāj Edgars Zveja.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu