Seši ieteikumi, izvēloties skolas somu (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/iamamylou

Tūlīt, tūlīt klāt jau 1.septembris un daudzi steidz vēl iegādāties nepieciešamās lietas skolas somai un pašu skolas somu. Māmiņu klubs ir sagatavojis ieteikumus, kas palīdzēs skolas somas izvēlē.

Katram bērnam nepieciešama skolas soma grāmatām, burtnīcām, penālim un citiem niekiem, kas katru dienu nepieciešamas skolai, kas veido diezgan lielu svaru, kas katru dienu bērnam jānes uz savas muguras uz skolu un atpakaļ mājās. Izvēloties skolas somu, seko šiem ieteikumiem!

Dod priekšroku mugursomai ar divām lencēm. Tā kā bērnam katru dienu uz muguras jānēsā liels smagums, labāk dod priekšroku somai ar divām lencēm, kas palīdzēs sadalīt somas svaru vienmērīgi uz visu ķermeni. Somas ar vienu lenci var radīt muguras un stājas problēmas, kas savukārt nebūs tik viegli labojamas kā vienkārši nomainīt somu!

Mugursomas lencēm jābūt pietiekami platām un polsterētām. Jo platākas būs mugursomas lences, jo labāk tiks sadalīts somas svars uz bērna ķermeņa. Ja jāizvēlas starp somu, kurai ir īpašs stiprinājums uz vēdera, un starp vienkāršu mugursomu, dod priekšroku pirmajai, jo šāda soma samazinās kakla un muguras lejasdaļas traumu risku.

Izvēlies mugursomu ar vairākiem nodalījumiem. Tā kā ikdienā somā jānēsā ne tikai grāmatas, bet arī dažādi sīkumi, vairāki nodalījumi palīdzēs somā saglabāt kārtību un bērns tajā labāk orientēsies, un nebūs situāciju, kad, piemēram, mājas atslēgas jāmeklē pašā somas apakšā.

Izvēlies mugursomu, kas ir pietiekami maza/liela, lai tajā saliktu visas nepieciešamās lietas bērnam. Ja mugursoma ir lielāka, tas var mudināt bērnu salikt somā vairāk lietu, nekā reāli nepieciešams, kas savukārt ir papildu smagums.

Izvēlies mugursomu, kas bērnam der. Tātad, izpildot šo ieteikumu, noteikti būtu vēlams, lai arī bērns dodas kopā ar Tevi iepirkties, jo nevajadzētu iegādāties somu, kas platāka par bērna muguriņu. Uzliekot mugursomu plecos, jāpārliecinās, ka tā balstās uz bērna muguru un nav pārāk zemu zem jostas vietas.

Izpēti mugursomas materiālu un citus sīkumus. Kad, izpildot visus iepriekš minētos ieteikumus, palikušas pāris somas izvēlei, dod priekšroku tādai somai, kurai ir labas kvalitātes rāvējslēdzēji un kvalitatīvs audums somas apdarei, jo tieši rāvējslēdzēji un somas audums rūpēsies, lai bērna somā saliktās mantas tur arī paliktu, nevis pa ceļam uz skolu vai uz mājām izkristu un pazustu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu