Latvijas sportistiem sudrabs PČ modernās pieccīņas jauktajā stafetē (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis svētdien izcīnīja sudraba godalgu Taivānā notiekošajā pasaules čempionāta jauktajā stafetē.

Latvijas sportistu duets bija labākais pēc pirmās disciplīnas - paukošanas -, kur iekrāja 1072 punktus, taču pēcāk klājās nedaudz plānāk, jo peldēšanā ar iegūtiem 1304 punktiem nācās samierināties vien ar 17.pozīciju, bet rezultāts atkal tika krietni uzlabots jāšanā - ar 1200 punktiem iegūta pirmā vieta. Tomēr noslēdzošajā disciplīnā, kur apvienota skriešana un šaušana, tika ieņemta astotā pozīcija (2248 punkti), tomēr ar to pietika, lai iegūtu sudraba medaļas.

Kopsummā Rubļevska un Čerkovskis tika pie 5824 punktiem.

Par sacensību uzvarētājiem tika kronēti Francijas sportisti, kamēr trešajā vietā ierindojās Ukraina.

Jauktās stafetes komandas viena aiz otras ierindojās ļoti blīvi, jo Latvijas sportistus līdz pirmajai vietai šķīra vien 28 punkti.

Rubļevska un Čerkovskis jauktajā stafetē ieguvuši bronzas, taču vēlāk sacensību organizatori precizēja informāciju un Latvijas pārstāvji saņēmuši sudrabu.

Individuāli sieviešu konkurencē Rubļevska sestdien izcīnīja devīto vietu. Pasaules čempionāta labāko desmitniekā 37 gadus vecā Rubļevska pēdējo reizi iekļuva 2008.gadā, kad ierindojās sestajā vietā.

Savukārt Čerkovskis individuālajās sacensībās ieņēma 31.vietu 36 sportistu konkurencē.

Taivānu piemeklējušās tropiskās vētras dēļ kvalifikācijas sacensības sievietēm un vīriešiem ilga divas dienas, bet tāds pats liktenis piemeklēja arī sieviešu finālsacensības.

Latvijas sportisti pasaules čempionātos modernajā pieccīņā līdz šim bija spējuši izcīnīt divas bronzas medaļas.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu