Top mūzikls «Teiksma par Zigfrīdu Annu Meierovicu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šis gads muzikālajam teātrim «Ars Nova» ir aizsācie, īstenojot lielus un nozīmīgus projektus. Gada sākumā tika sākts darbs iecerētajam mūziklam «Teiksma par Zigfrīdu Annu Meierovicu», kura mūzikas autors ir Jānis Lūsēns, libreta autore Māra Zālīte. Jaundarba pirmizrāde notiks Latvijas proklamēšanas 95. gadadienā - 18. novembrī Latvijas Nacionālajā operā, un iestudējuma radošā grupa turpina darbu, lai novembrī jaundarbs izskanētu uz operas skatuves.

Jauniestudējuma režisors ir Gatis Šmits, scenogrāfs Rudolfs Bekičs, kostīmu māksliniece Ieva Veita un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Par iestudējuma mākslinieciskajiem procesiem rūpējas Andris Veismanis, galvenie lomu atveidotāji mūziklā būs Gundars Grasbergs, Kristīne Zadovska, Aija Vītoliņa, Uģis Roze un Ģirts Liuziniks.

Tā kā mūziklā darbosies ap 20 personāži un koris, muzikālais teātris «Ars Nova» aicina līdz 28. augustam pieteikties kora dziedātājus visās vīriešu un sieviešu balsu grupās mūziklam «Teiksma par Zigfrīdu Annu Meierovicu».

CV un foto sūtīt uz e-pasta adresi: anda@latrix.lv.

Vasaras viducī, jūlijā Muzikālais teātris «Ars Nova» kopīgi ar Vecpiebalgas novada pašvaldību rīkoja ikgadējo kultūras un mākslas svētku nedēļu «Vecpiebalga atver durvis». Tajā tika izspēlēti teātra divi brīvdabas jauniestudējumi - Ingunas Baueres un Jāņa Lūsēna dziesmu spēle «Tad būs laba lustēšana» un iestudējums mazajiem skatītājiem un ģimenēm - Inguna Bauere (pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem) un Jānis Lūsēns «Baltā kaķīša brīnumvārdi».

Foto: publicitātes

Šī vasara muzikālajam teātrim «Ars Nova» ir īpaši nozīmīga, jo teātris ir atradis savu mājvietu - mūzikas namu «Daile», sabiedrībai tas ir pazīstams kā kino «Daile» Kr. Barona ielā 31. Patlaban tajā norit rekonstrukcija, un jau novembrī ir plānota mūzikas nama «Daile» atklāšana, piedāvājot apmeklētājiem multifunkcionālu zāli ar parteru un balkonu - kopumā 400 skatītāju vietām. Pirmie notikumi, apdzīvojot jaunās telpas, būs mūzikla «Teiksma par Zigfrīdu Annu Meierovicu» mēģinājumi, tāpēc tiek gādāts par «Dailes» savlaicīgiem rekonstrukciju un zāles akustiskajiem risinājumiem.

Mūzikas namā «Daile» būs pieejama «Biļešu paradīzes» biļešu tirdzniecības vieta, kā arī kafejnīca apmeklētājiem. Patlaban tiek veidota mājas lapa ar nosaukumu www.dailesnams.lv. Tajā interesenti varēs uzmeklēt informāciju par aktuālajiem «Dailes» notikumiem, repertuāru, rīkotajiem iestudējumiem, koncertiem un pakalpojumiem. Muzikālā teātra «Ars Nova» rīkoto izrāžu un koncertu biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu